Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Yhdysvesijohdolla Lehtimäen ja Ähtärin vesijohtoverkostot yhteen

Yhdysvesijohdolla Lehtimäen ja Ähtärin vesijohtoverkostot yhteen

Julkaistu: 18.11.2008 klo 15:32
Julkaisija:

Länsi-Suomen ympäristökeskus on luovuttanut tänään valtion vesihuoltotyönä toteutetun yhdysvesijohdon Ähtärin kaupungille. Hankkeen toteuttamisella saatiin Lehtimäen ja Ähtärin verkostot yhteen.

Länsi-Suomen ympäristökeskus on luovuttanut tänään valtion vesihuoltotyönä toteutetun yhdysvesijohdon Ähtärin kaupungille. Hankkeen toteuttamisella saatiin Lehtimäen ja Ähtärin verkostot yhteen. Johto tulee toimimaan myös kriisiyhteytenä laajalla alueella, sillä se mahdollistaa yhteydet Soinin ja Alajärven verkostoihin. Välitöntä hyötyä putkesta tuli 45 taloudelle, joilla usealla oli kuivien kesien aikana ongelmia puhtaan veden saannissa. Myös alueella sijaitsevien karjatilojen vedenhankinta parani. Lisäksi 50 aiemmin Lehtimäen verkosta veden saavaa kiinteistöä on liitetty oman kaupungin vedenjakelun piiriin.

Ympäristökeskus luovutti kyseisen Ähtärin keskusta-Ähtärinranta yhdysvesijohtosuunnitelmaan kuuluvan Ähtäri-Lehtimäki yhdysvesijohdon Ähtärin kaupungille edelleen käytettäväksi ja kunnossapidettäväksi.

Hanke on toteutettu valtion vesihuoltotyönä Länsi-Suomen ympäristökeskuksen ja Ähtärin kaupungin kesken 15.11.2004 allekirjoitetun valtion vesihuoltotyösopimuksen mukaisesti.

Nyt luovutettavaan yhdysvesijohtohankkeeseen kuului vesijohtolinjan rakentamista 13 km ja kolmen paineenkorotusaseman, yhden paineenalennusaseman sekä yhden mittauskaivon rakentaminen. Lisäksi hankkeeseen kuului Ähtärin kaupungin omana velvoitteena kahden paineenkorotusaseman sekä 10 erillisen johto-osan rakentaminen.

Rakennustyöt aloitettiin vuoden 2005 alussa työalueiden raivauksella. Varsinainen linjan asentaminen aloitettiin maaliskuussa 2005 ja linja valmistui käyttöönotettavaksi syyskuussa 2005. Hankkeen rakentamistyön suoritti kokonaisurakkana Markku Kankaanpää Alastaipaleelta. Ähtärin kaupungin velvoitteena olevat osuudet valmistuivat kesäkuussa 2007.

Hankkeen suunnitelman mukainen arvonlisäveroton kokonaiskustannusarvio oli 1 100 000 €, josta valtion vesihuoltotyön työkustannusten osuus oli 320 000 €. Hankkeeseen käytettiin rahaa yhteensä 781 100 €, josta Länsi- Suomen ympäristökeskus on käyttänyt hankkeen työ-osuuteen 320 000 € ja Ähtärin kaupunki materiaaleihin ja työaluekorvauksiin 461 100 € .

Hankkeen työllistävä vaikutus oli noin 7 henkilötyövuotta.

Lisätietoja

  • Seppo Herrala, Länsi-Suomen ympäristökeskus, puh. 0400 167 040
  • Ilkka Kajander, Ähtärin kaupunki, puh. 0400-689 246

 

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs