Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » WWF:s talkoarbetare vårdar det traditionella landskapet på Örö kustfort

WWF Suomi

WWF:s talkoarbetare vårdar det traditionella landskapet på Örö kustfort

Inbjudan.
Publicerad: 30.07.2015 kl. 11:07
Utgivare: WWF Suomi

Det tsartida Örö kustfort öppnades i år för allmänheten. På det talkoläger som WWF och Fortstyrelsens naturtjänster ordnar den1–8 augusti skyddar man utrotningshotade arter genom att vårda deras livsmiljöer. Örö är Finlands viktigaste plats för fjärilsskydd. Örö är också ett unikt utflyktsmål.

Upp emot en tredjedel av de utrotningshotade arterna i Finland lever i traditionella landskap som har uppkommit till följd av det gamla jordbrukets markanvändning. När dessa landskap växer igen hotas dock många arter.

Under hundra års tid användes Örö av försvarsmakten. Detta gynnade bland annat fjärilar eftersom verksamheten höll sådana livsmiljöer som passar de värdefulla arterna öppna. Man har observerat över 100 utrotningshotade fjärilsarter och 140 fjärilsarter som bör hållas under uppsikt på Örö. I och med att försvarsmaktens verksamhet upphört är det viktigt att hejda arternas livsmiljöer från att växa igen.

WWF har ordnat talkoläger runt om i Finland sedan 1977. Lägren erbjuder varje sommar cirka hundra frivilliga möjligheten till konkret naturskyddsarbete.

Representanter för medierna har möjlighet att bekanta sig med WWF:s talkolägerarbete, lägerdeltagarna och vården av det traditionella landskapet inom projektet Ljus & eld LIFE

TORSDAGEN DEN 6 AUGUSTI

Program:

Kl. 10.00 från Kasnäs, båttur omkring 30 min.
på Örö berättar Forststyrelsen om naturvård 
lunch (fisksoppa)
besök hos talkoarbetare
ett par timmar tid för att bekanta sig med ön
returresan börjar kl. 16.30, framme i Kasnäs kl. 17

Anmälningar före tisdagen den 4 augusti 2015 kl. 12.00:

Milja Leikkari, milja.leikkari@wwf.fi, 050 305 5860

Projektet Ljus & Eld LIFE

Talkolägret på Örö är en del av projektet Ljus & Eld LIFE som finansieras av Europeiska unionen och leds av Fortstyrelsens naturtjänster. Inom ramen för projektet arbetar man i 69 Natura 2000-områden runtom i Finland för att främja livsmiljöer som är utsatta för sol och som någon gång bränts samt de arter som kräver dessa livsmiljöer. Mer information om projektet: www.metsa.fi/web/sv/ljusocheldlife

 

Bilagor

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs