Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » WWF:n talkoolaiset hoitavat perinnemaisemaa Örön linnakesaarella

WWF Suomi

WWF:n talkoolaiset hoitavat perinnemaisemaa Örön linnakesaarella

Kutsu.
Julkaistu: 30.07.2015 klo 10:54
Julkaisija: WWF Suomi

Örön tsaarinaikainen linnakesaari avautui tänä vuonna suurelle yleisölle. WWF:n ja Metsähallituksen luontopalvelujen 1.–8. elokuuta järjestämällä talkooleirillä suojellaan uhanalaisia lajeja hoitamalla niiden elinympäristöjä. Örö on Suomen tärkein kohde perhosten suojelussa. Retkellä on mahdollisuus tutustua saareen myös matkailukohteena.

Peräti kolmasosa Suomen uhanalaisista lajeista elää perinnemaisemissa, jotka ovat syntyneet vanhan maatalouden maankäyttötapojen seurauksena. Näiden maisemien umpeenkasvu uhkaa kuitenkin monia lajeja.

Örö oli sadan vuoden ajan puolustusvoimien käytössä. Tästä hyötyivät muun muassa perhoset, sillä toiminta piti arvokkaalle lajistolle soveltuvia elinympäristöjä avoimina. Örössä on tavattu yli 100 uhanalaista ja 140 silmälläpidettävää perhoslajia. Puolustusvoimien toiminnan päätyttyä lajien elinympäristöjen umpeenkasvun hillitseminen on tärkeää.

WWF on järjestänyt talkooleirejä vuodesta 1977 lähtien eri puolilla Suomea. Leirit tarjoavat joka kesä noin sadalle vapaaehtoiselle mahdollisuuden konkreettiseen luonnonsuojelutyöhön.

Median edustajilla on mahdollisuus tutustua WWF:n talkooleirityöhön, leiriläisiin ja perinnemaisemien hoitoon Paahde-LIFE-hankkeessa

TORSTAINA 6. ELOKUUTA

Ohjelma:

Lähtö klo 10.00 Kasnäsistä (lähtölaiturin ja omien autojen pysäköintipaikan sijainnista lähetetään tarkempaa tietoa ilmoittautuneille), venematka n. 30 min.
Örössä tutustuminen Paahde-LIFE-hankkeen luonnonhoitokohteeseen
Keittolounas
Tutustuminen WWF:n talkooleiriin
Vapaata aikaa saareen tutustumiseen
Paluumatkalle lähtö klo 16.30, perillä Kasnäsissä klo 17

Ilmoittautumiset ti 4.8.2015 klo 12.00 mennessä:

Milja Leikkari, milja.leikkari@wwf.fi, 050 305 5860

Paahde LIFE -hanke

Örön talkooleiri on osa Euroopan unionin rahoittamaa ja Metsähallituksen luontopalvelujen johtamaa Paahde-LIFE -hanketta, jossa tehdään töitä 69 Natura 2000 -alueella ympäri Suomea paahteisten ja aikanaan tulen synnyttämien elinympäristöjen ja niitä vaativien lajien hyväksi. Lisätietoja hankkeesta: www.metsa.fi/paahdelife

 

 

Liitetiedostot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs