Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Vuokramökkien laatu entistä tarkempaan syyniin

Vuokramökkien laatu entistä tarkempaan syyniin

Tiedote.
Julkaistu: 23.05.2012 klo 11:00
Julkaisija: Lomarengas Oy

Suomen suurin lomamökkien ja huoneistojen välittäjä Lomarengas ottaa käyttöön uuden laatuluokituksen, jonka avulla suomalaista tarjontaa voi vertailla vaikkapa Välimeren rantojen lomakohteisiin.

Lomarenkaan käyttöön ottama uusi luokitus pohjautuu Euroopan suurimman lomatalojen välittäjän Interhomen käyttämään luokitukseen.

Aiemmin kohteita on arvioitu ProAgrian hallinnoimalla valtakunnallisella MALO-luokituksella.

Tähdet vastaamaan paremmin todellisuutta

Vaatimukset lomakohteen varustelutasolle ovat koko ajan kasvaneet. Lomarenkaan uusi laatuluokitus huomioikin aikaisempaa enemmän asumismukavuuden, sisustuksen, kalustuksen ja piha-alueen sekä ympäristön palvelut. Suurin merkitys on edelleen lomakohteen teknisellä varustetasolla.

Vanhassa luokituksessa 4 tähteä oli yleisin tähtiluokka. Uudessa luokituksessa suurin osa kohteista saa 3 tähteä ja toiseksi yleisin on kahden tähden kohde. Viisi tähteä tarkoittaa jatkossa todella laadukasta ja hyvin varusteltua huvilaa.

”Uusi luokitus vastaa entistä paremmin sitä, mitä asiakkaat odottavat loma-asunnolta”, Lomarenkaan laatupäällikkö Mia Oinas uskoo.

Eurooppalaiset lomakohteet samalle viivalle

Lomarenkaan toiminta on viime vuosina laajentunut hiihtokeskuksiin ja sen myötä tarjonnassa on paljon uuden tyyppisiä huoneistoja ja muuta hiihtokeskusmajoitusta. Uusi luokitus taipuukin entistä notkeammin kaikentyyppisten lomakohteiden arviointiin.

Samalla uusi luokitus mahdollistaa sen, että suomalaisia kohteita voidaan arvioida samoilla laatukriteereillä kuin muitakin eurooppalaisia lomakohteita.

”Lomarenkaan kohteet tulevat tänä vuonna myös Interhomen listoille. Asiakkaat pystyvät jatkossa helposti tutustumaan ja arvioimaan suomalaista mökkitarjontaa samalla tavalla kuin vaikkapa lomakohteita Alpeilla ja Välimeren rannoilla”, Mia Oinas sanoo.

Luokituksessa on myös kansallisia erityispiirteitä. Suomalainen mökki saa esimerkiksi miinuspisteitä saunan puuttumisesta.

Uusi tähtiluokitus

• 1 tähti: teknisesti vaatimaton lomakohde, kuitenkin siisti ja toimiva "perinteinen kesämökki". Pihapiiri useimmiten samaa tasoa muiden kohteiden kanssa.

• 2 tähteä: hieman paremmin varusteltu ja tilavampi lomakohde, jossa usein jonkun verran mukavuuksia. Toiseksi yleisin tähtiluokka.

• 3 tähteä: hyvin varusteltu lomakohde, jossa aina sisä-wc ja suihku. Suurin osa lomakohteista saa kolme tähteä.

• 4 tähteä: erittäin hyvin varusteltu, kaikin puolin mukava ja tasokas lomakohde.

• 5 tähteä: viimeistä yksityiskohtaa myöten hyvä lomakohde, joka täyttä vaativankin lomailijan toiveet, mitoitus hyvä kohteen maksimihenkilömäärälle.

 

Lisätietoja
Mia Oinas, laatupäällikkö, Lomarengas, puh. 0306 502 535, mia.oinas@lomarengas.fi

Lomarengas on Suomen kokenein loma-asuntojen ja mökkien vuokraaja, joka välittää mökkejä joka tarpeeseen: yli 3400 mökin valikoimassa on vaihtoehtoja rantamökeistä hiihtomökkeihin ja luksusmökeistä erähenkisiin asumuksiin. Varaukset onnistuvat verkossa Suomen suurimmassa mökkiportaalissa, jossa vierailee viikoittain liki 40 000 eri kävijää. Lomarenkaan historia ulottuu aina vuoteen 1967, ja liiketoiminta yhtiöitettiin vuonna 1997. Nykyään konserniin kuuluu Lomarengas Oy:n lisäksi Ylläksen Matkailu Oy. www.lomarengas.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs