Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Voutilaisen perhe Hyvinkäältä viettää yhteisen kesälomansa partioleirillä

Uudenmaan Partiopiiri ry

Voutilaisen perhe Hyvinkäältä viettää yhteisen kesälomansa partioleirillä

Tiedote.
Julkaistu: 11.07.2016 klo 08:00
Julkaisija: Uudenmaan Partiopiiri ry

Hämeenlinnan Evon metsään kohoaa heinäkuun lopussa kahdeksan päivää kestävä partiolaisten suurleiri, jolle on tulossa 17 000 osallistujaa Suomesta ja ulkomailta. Satojen muiden perheiden tapaan myös Saija ja Markus ”Marski” Voutilainen 1, 3 ja 5-vuotiaine tyttärineen viettää viikon kesälomastaan leirillä.

Leiri on tarkoitettu 12-17-vuotiaille nuorille, mutta leirin pyörittämiseen tarvitaan myös tuhansia vapaaehtoisia aikuisia. Monet aikuisista lähtevät leirille koko perheen voimin ja leirin sisään rakennetaankin oma alue perheille, jossa he asuvat leirin ajan. Perheleirissä asuu noin 2000 henkilöä, joista noin 1000 on alle 11-vuotiaita lapsia.

Saija toimii kyläpäällikkönä Raiku-alaleirissä, Andromedan kylässä. Marski on leirillä omassa roolissaan isinä. Kyläpäällikkö toimii leirilippukuntien tukena ja apuna ennen leiriä ja leirillä välittäen informaatiota. Saija on ollut pestinsä puitteissa tekemässä mm. leirin pelisääntöjä. ”Työnjako pestin ja lasten kanssa olon suhteen oli heti alusta lähtien selvä. Marski valitsi mielellään isän roolin ja minä taas nautin päästessäni tekemään muutakin kuin lastenhoitoa ja kotihommia”, Saija kertoo.

Voutilaisen perheen leirivalmistelut ovat selvät: ”Harjoitellaan teltassa nukkumista omalla pihalla”, Saija kertoo. ”Toivottavasti ehditään tekemään uudet keppihevoset ennen leiriä mukaan otettaviksi”. Perheleirin nimi on Riehu, ja sen tunnuksena on keppihevonen. Esikoinen Kerttu on ollut partioleirillä kolmen kuukauden ikäisenä, sekä 1-vuotiaana 9 päivää piirileirillä Huimalla. Muille tytöille leirielämä ja teltassa nukkuminen on aivan uutta. Marskin odotukset ovat leirielämässä: ”Odotan leireilyn aiheuttaman ilon ja innostuksen näkemistä lasten silmissä, niin omien kuin muidenkin.”

Roihu-leiri on kuin pieni kaupunki. Siellä on mm. kahviloita, kioskeja, oma palokunta ja sairaala. Kaikilla leirille tulevilla aikuisilla on oma työtehtävä, joka voi olla esimerkiksi leirikeittiössä, nettitoimituksessa, ohjelmapisteessä, kahvilassa tai omista pikkulapsista huolehtiminen. Perheleirissä on myös päiväkoti ja kouluikäisille lapsille järjestetään päivittäin omaa ohjelmaa.

Kuva 1: Kerttu (3 kk) ensimmäisellä leirillään (Keravan Korvenpoikien kesäleiri) kesällä 2011. Voutilaisten perhe-albumi.

Kuva 2: Saija Voutilainen ja Kerttu (1 v.) Uudenmaan piirileirillä Huimalla 2012. Tuolloin Saija oli yksi perheleirin johtajista ja koko perhe vietti leirillä 9 päivää. Kerttu viihtyi tuntitolkulla mm. mustikoita syöden ja mättäillä istuen. Voutilaisten perhe-albumi.

Kuva 3: Markus Voutilainen ja Kerttu (1v.) Uudenmaan piirileirillä Huimalla 2012. Voutilaisten perhe-albumi.

FAKTOJA ROIHUN PERHELEIRISTÄ

  • Perheleirin riehun vahvuus on noin 2000 henkilöä, joista alle 11-vuotiaita lapsia on noin 1000
  • Alle 3-vuotiaita on noin 200
  • Nuorimmat leiriläiset ovat syntyneet tänä vuonna
  • Vanhimmat perheleirissä asuvat ovat yli 70-vuotiaita
  • Perheleirin avoimeen päiväkotiin ja varsinaiseen päiväkotiin on ilmoittautunut yhteensä noin 450 lasta
  • Kouluikäisten ohjelmaan osallistuu noin 200 lasta

Roihu-projektin liekehtimistä voit seurata verkkosivujemme lisäksi Roihun blogissa ja 

Facebook-sivuilla, Twitterissä sekä muissa sosiaalisen median kanavissa, @roihu2016.

Roihun Youtube-kanavalla voi virittäytyä leiritunnelmaan: 

https://www.youtube.com/watch?v=y7jQA6oWk74

Kuvia median käyttöön

Roihu-leirin pressikuvat: http://roihu.kuvat.fi/kuvat/Lehdist%C3%B6kuvat/
Suomen Partiolaisten kuvapankki: partiokuvia.kuvat.fi

 

Lisätietoja

Saija Voutilainen, p. 0407043584, saija.voutilainen@gmail.com

Suomen Partiolaisten tiedottaja Elina Kamppari, p. 044 2700609, elina.kamppari@partio.fi

Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry on Suomen suurin nuorisojärjestö, jonka toiminnassa on vuosittain mukana yli 65 000 jäsentä. Maailmanlaajuisesti partiolaisia on noin 45 miljoonaa yli 200 maassa. Meillä olet osa maailmanlaajuista yhteisöä, jonka avulla maailmasta voi tehdä paremman paikan. Lähde mukaan seikkailuun osoitteessa partio.fi/liity

Koko vuoden kestävä nuorisoelämys Roihu Hämeenlinnan Evolla 20.–28.7.2016. 17 100 ilmoittautuneesta leiriläisestä jopa 3000 tulee ulkomailta. Kaiken kaikkiaan Roihulla on osallistujia 45:stä eri maasta. Leiri on avoin myös kaikille partioon kuulumattomille ja heitä on tulossa leirille noin 2000.

 

Liitetiedostot

Uudenmaan Partiopiiri on 63 paikallisen partiolippukunnan yhteinen piirijärjestö. Piiri tukee ja palvelee toiminta-alueensa lippukuntia, joita on kauniissa kaaressa pääkaupunkiseudun ympärillä Hangosta Hyvinkään ja Mäntsälän kautta Virolahdelle. Piiri tukee lippukuntien partiotoimintaa sen kaikilla osa-alueilla, järjestää ohjelma- ja koulutustapahtumia sekä koordinoi lippukuntien lähitukea,  aluetyötä. 

Partio on täynnä ystävyyttä, naurua ja unohtumattomia elämyksiä. Partio on kaikille avoin harrastus, joka vaalii vastuuntuntoisuutta, ympäristön ja toisten ihmisten huomioimista sekä johtajuustaitoja. Lähde mukaan seikkailuun osoitteessa partio.fi/liity

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs