Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Viime vuoden arkeologisia kenttätöitä esitellään helmikuussa

Museovirasto

Viime vuoden arkeologisia kenttätöitä esitellään helmikuussa

Tiedote.
Julkaistu: 22.01.2015 klo 12:45
Julkaisija: Museovirasto

Museovirasto järjestää 12.–13.2.2015 Kansallismuseon auditoriossa vuoden 2014 arkeologisten kenttätöiden esittelypäivät. Kenttätöitään esittelevät yliopistot, maakuntamuseot ja muut museot, Metsähallitus, Museovirasto sekä yksityiset tutkijat. Esiteltävät tutkimuskohteet ajoittuvat kivikaudesta historiallisten asuinpaikkojen sekä linnojen ja linnoitusten kautta 1900-luvun arkeologiseen kulttuuriperintöön ja kenttätöitä tehtiin eri puolilla Suomea rannikolta metsiin ja kaupunkeihin. Kenttätöiden esittelypäivät ovat avoimet yleisölle.

Kesän 2014 kenttätöiden esittelypäivillä pidetään myös ”Metallinetsin arkeologisessa tutkimuksessa” -työseminaari. Työseminaarissa perehdytään aiheeseen monesta eri näkökulmasta. Alustuksissa käsitellään metallilöytöpaikkojen tarkastamista, metallinetsimen käyttöä kaivauksilla sekä arkeologisen kenttätyön toteuttamista harrastajien kanssa. Seminaari on valmisteltu yhteistyössä Espoon kaupunginmuseon kanssa, joka tekee aktiivisesti näyttely- ja tutkimusyhteistyötä metallinetsinnän harrastajien kanssa.

Arkeologisten kenttätöiden esittelypäivien ohjelma on liitteenä.

Lisätietoja: erikoistutkija Veli-Pekka Suhonen, puh. 040 128 6264, veli-pekka.suhonen@nba.fi

Liitetiedostot

Museovirasto on aineellisen kulttuuriperinnön ja kulttuuriympäristön asiantuntija, palvelujen tuottaja, toimialansa kehittäjä ja viranomainen.

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs