Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Viikon päätteeksi pulahdetaan puhtaiden vesien puolesta

Suomen luonnonsuojeluliitto

Viikon päätteeksi pulahdetaan puhtaiden vesien puolesta

Tiedote.
Julkaistu: 07.07.2015 klo 16:31
Julkaisija: Suomen luonnonsuojeluliitto

Suomen luonnonsuojeluliiton järjestämä Pulahdus-tapahtuma saa suomalaiset hyppäämään yhtä aikaa veteen sunnuntaina 12.7. kello 15. Tapahtuma on osa eurooppalaista Big Jump -kampanjaa puhtaiden vesien puolesta.

Suomessa tempauksen päätapahtuma järjestetään 12. heinäkuuta kello 14–16 Turussa Ispoisten uimarannalla. Sen ohjelmaan kuuluu kello 15 tapahtuvan yhteishypyn lisäksi muun muassa uimahyppykoulu sekä lasten vesientutkimuspiste. Halukkaat pääsevät myös saunomaan pulahduksen jälkeen.

Myös muualla Suomessa järjestetään yhteispulahduksia: Helsingissä Hietaniemen uimarannalla tapahtuman järjestää Suomen luonnonsuojeluliiton Uudenmaan piiri. Suomen meripelastusseura Pirkanmaa puolestaan hyppää joukolla Näsijärveen, ja Suomen luontokeskus Haltian henkilökunta toivottaa kaikki halukkaat tervetulleeksi hyppäämään Nuuksion Pitkäjärveen.

Suomen pohjoisin ja viilein pulahdus lienee Käsivarressa, jossa vaeltajaryhmä aikoo hypätä Pitsusjärveen.

Vesiä juhliessa on syytä muistaa, että oikeus uida luonnossa ei ole itsestäänselvyys, vaan osa maailmanlaajuisesti ainutlaatuisia jokamiehenoikeuksia.

"Suomessa oikeus uimiseen on saanut paikkansa jopa lainsäädännössä. Vesilain mukaan saat uida vesistössä sen omistuksesta riippumatta, jos et aiheuta tarpeetonta haittaa, vahinkoa tai häiriötä", sanoo johtava asiantuntija Ilpo Kuronen Suomen luonnonsuojeluliitosta.

Suomen luonnonsuojeluliitto kannustaa kaikkia vesien tilasta kiinnostuneita pulahtamaan sunnuntaina klo 15. Samalla liitto muistuttaa, että jokaisen on varmistettava oman hyppypaikkansa turvallisuus ennalta.

Tapahtuman Facebook-sivulla mukaan on ilmoittautunut jo 6400 innokasta pulahtajaa, ja sivusto tulvii pulahtajien kuvia erilaisista hyppypaikoista esimerkiksi kesämökeiltä. Osallistuminen on helppoa: valitse pulahduspaikkasi ja hyppää! Kuvan hypystä voi jakaa sosiaalisessa mediassa hashtagillä #pulahdus.


Pulahdus on Suomen luonnonsuojeluliiton vesiensuojelutempaus. Samana päivänä pulahdetaan ympäri Eurooppaa Big Jump -tapahtumissa aina Jäämereltä Välimerelle asti. Suomen luonnonsuojeluliitto on järjestänyt tapahtumaa Suomessa useina vuosina.

 

Lisätietoja:

- Tuomas Alijoki, Pulahdus-tapahtuman koordinaattori, Suomen luonnonsuojeluliitto, tuomas.alijoki@sll.fi, p. 044 379 2475

- Ilpo Kuronen, johtava asiantuntija, Suomen luonnonsuojeluliitto, ilpo.kuronen@sll.fi, p. 040 015 3133

- Matti Nieminen, viestintäpäällikkö, Suomen luonnonsuojeluliitto, matti.nieminen@sll.fi, p. 050 564 2283

- Haltian luontokeskus, haltia@metsa.fi, puh. 040 163 6200,

 

- Pulahduksen Facebook-tapahtuma: bit.ly/pulahdus2015

- Pulahduksen esittelyvideo: bit.ly/Pulahdus2015video

- Suomen pintavesien ekologinen tila -kartta, 2014 (Suomen ympäristökeskus): bit.ly/Suomen_pintavesien_ekologinen_tila

 

Matti Nieminen
viestintäpäällikkö, Suomen luonnonsuojeluliitto
puh. 050-5642283, matti.nieminen@sll.fi, www.sll.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs