Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Viheralan toimijoille kolme tunnustusta

Viherympäristöliitto ry

Viheralan toimijoille kolme tunnustusta

Tiedote.
Julkaistu: 13.10.2016 klo 12:30
Julkaisija: Viherympäristöliitto ry

Valtakunnallisessa viheralan ViherTek-näyttelyssä Helsingin messukeskuksessa julkistettiin tänään klo 13.00 kolme viheralan tunnustusta. Tunnuksen saivat Arboretum Mustila sekä kaksi pitkään viheralalla toiminutta kuntien palveluksessa ollut puistoista vastannutta ammattilaista Pirkanmaalta, ympäristösuunnittelija Kari Laamanen ja kaupunginpuutarhuri Kari Järventausta.

Arboretum Mustila

Elimäellä sijaitseva Arboretum Mustila on Suomen vanhin ja suurin arboretum eli puulajipuisto. Vuodesta 1902 lähtien valtioneuvos A. F. Tigerstedtin perustamassa arboretumissa on koeviljelty koti- ja ulkomaisten puulajien kestäviä alkuperiä laajoissa tutkimusmetsiköissä ja ainutlaatuisessa metsäpuutarhassa. Mustila tunnetaan erityisesti eksoottisista havupuumetsiköistään sekä kesäkuussa kukkivista sadoista alppiruusuista ja atsaleoista. Arboretum myös myy kylmänkestävien puiden ja pensaiden siemeniä ja pikkutaimia.

Monipuolinen lajisto mahdollistaa koristetaimituotannon suomalaisalkuperäisellä siemenellä. Lajikirjoa on laaja. Arboretumin alueella on erilaisia tempauksia, jotka lisäävät mielenkiintoa aiheeseen. Kuluttaja-asiakkaat ja ammattilaiset näkevät maastossa eri puulajeja ja pensaita ja tämä antaa ja inspiroi suunnittelijoita käyttämään uusia lajeja. Mustilan taimimarkkinapäivät antaa pienille tuottajille hyvän myyntikanavan.

Ympäristösuunnittelija Kari Laamanen

Lempäälän kunnan aiempi kunnanpuutarhuri, nykyisin ympäristösuunnittelijana toimiva Kari Laamanen on tehnyt pitkän työuran kunnan palveluksessa. Hän on pontevasti vuosikymmenten ajan tehnyt työtä viherympäristön hyväksi Pirkanmaalla ja erityisesti Lempäälässä. Laamanen on mukana vihertyöryhmässä, jonka tehtävänä on mm. vaalia maisemakokonaisuuksien säilymistä, aktivoida kuntalaisia kiinnostumaan ympäristöstään ja kannustaa yrityksiä ja yhteisöjä tekoihin ympäristön parantamiseksi. Kari Laamanen on suunnitellut mm Hakkarin arboretumin.

Valkeakosken kaupunginpuutarhuri Kari Järventausta

Kaupunginpuutarhuri Kari Järventausta on tehnyt pitkä työuran Valkeakosken kaupungin palveluksessa. Hän on erityisesti ansioitunut kasviasiantuntijana. Viime vuosina hän on kartoittanut muun muassa Vanajaveden rantojen kynäjalavat. Hän on aktiivinen myös paikallisessa luonnonsuojelutyössä ja hänen ansiostaan on kaavoitusalueella suojeltu liito-oravaesiintymiä. Erityisansiona voidaan mainita Järventaustan kirjoittama Akaan taajametsien vieraskasvistoselvitys vuodelta 2014.

Lisätiedot

Toiminnanjohtaja Jukka Reinikainen, Arboretum Mustila, jukka.reinikainen@mustila.fi, 05-3776678

Kaupunginpuutarhuri Kari Järventausta, kari.jarventausta@vlk.fi, 040 335 7744

Ympäristösuunnittelija Kari Laamanen, kari.laamanen@lempaala.fi, 0500 633 087

Pääsihteeri Seppo Närhi, Viherympäristöliitto ry, seppo.narhi@vyl.fi,  0400 419085

Viherympäristöliitto ry on valtakunnallinen viheralan keskusjärjestö. Liitto koordinoi Vihervuoden järjestelyjä.

Lisätiedot Viherympäristöliitosta: www.vyl.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs