Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Vesijärven särki pääsi lautasille

Lahden kaupunki

Vesijärven särki pääsi lautasille

Tiedote.
Julkaistu: 20.09.2016 klo 14:15
Julkaisija: Lahden kaupunki

Lahden Ateria kokeili ensimmäistä kertaa Vesijärven särkikalapihvejä koulussa, päiväkodissa ja henkilöstöravintolassa. Särkipihvejä tarjottiin 20.9. Jalkarannan monitoimitalossa ja Salpausselän kuntoutussairaalassa. Tavoitteena on saada paikallinen särkikala pysyvästi mm. koulujen ruokalistalle.

Vesijärven hoitokalastuksessa järvestä poistetaan vuosittain noin 200 000 kiloa särkeä ja muita vajaasti hyödynnettyjä kaloja. Aikaisemmin saalis on mennyt suurimmaksi osaksi hukkaan. Särkikalan hyödyntäminen pienentää hoitokalastuksen kustannuksia ja edistää luonnonvarojen tehokasta käyttöä.
- On hienoa, että Vesijärveltä hoitokalastettua särkeä saadaan käyttöön paikallisissa laitoskeittiöissä. Särki on maukas kala, vaikka sitä kohtaan on vielä turhia ennakkoluuloja, sanoo ohjelmajohtaja Heikki Mäkinen Päijät-Hämeen Vesijärvisäätiöstä.
- Vielä toistaiseksi hoitokalastukselle maksetaan merkittävää tukea, mutta kysynnän kasvaessa särjenkin pyynnistä on tulossa markkinaehtoista toimintaa. Tämä vähentää monien suomalaisten järvien, myös Vesijärven, hoidon kustannuksia.

Kokeiluhankkeessa ovat mukana Lahden kaupungin lisäksi Päijät-Hämeen Vesijärvisäätiö, paikalliset kalastajat, Päijät-Hämeen Kalatalouskeskus ja Lahden Vihreät ry.

Liitteenä valokuva Monitoimitalo Jalon ruokailuhetkestä. Kuvaajatiedot: Lassi Häkkinen/Lahden kaupunki.

Lisätiedot:
Lahden Aterian toimitusjohtaja Tuulia Pelli, 050 398 5945, tuulia.pelli@lahti.fi
Päijät-Hämeen Vesijärvisäätiön ohjelmajohtaja Heikki Mäkinen, 040 514 8513 heikki.makinen@vesijarvi.fi

Liitetiedostot

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva lähes 120 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs