Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Vesiensuojelu vuoden 2012 toiminnan pääteemaksi

Suomen luonnonsuojeluliitto

Vesiensuojelu vuoden 2012 toiminnan pääteemaksi

Tiedote.
Julkaistu: 27.11.2011 klo 12:55
Julkaisija: Suomen luonnonsuojeluliitto

Suomen luonnonsuojeluliitto nostaa ensi vuonna painokkaasti esiin vesien suojelun. Luonnonsuojeluliiton valtuusto kokoontui 26.-27.11. Tampereella tutustuen myös Tampereen kaupunkiseudun haasteisiin. Liiton hallitukseen valittiin kolme uutta jäsentä.

"Haluamme tuoda SLL:n luonnonsuojelupiirien ja paikallisyhdistysten asiantuntemusta paremmin esiin järjestön linjauksissa ja päätöksenteossa. Vesiensuojelun haasteet ovat tästä hyvä esimerkki", sanoo toiminnanjohtaja Eero Yrjö-Koskinen.

Vesiensuojelussa liiton tavoitteena on vesi- ja rantaluonnon monimuotoisuuden ja ekosysteemipalvelujen turvaaminen. Vesistökuormituksen vähentäminen on edelleen ajankohtaista myös sisämaassa, jossa esimerkiksi turvetuotanto pilaa vesistöjä.

Luonnonsuojeluliitto päätti käynnistää myös maan kattavan luonnonsuojelustrategian laadinnan.

Luonnonsuojeluliiton hallitukseen valittiin uusina jäseninä FT Sirkku Manninen Helsingistä, FM Riku Rinnekangas Kouvolasta ja FT Heikki Simola Joensuusta. Varajäseneksi valittiin maa- ja metsätieteiden yo. Reija-Riikka Stenbäck Askolasta.

Erovuoroisista jäsenistä tulivat uudelleen valituiksi MMT Helvi Heinonen-Tanski Kuopiosta ja FT Heli Jutila Hämeenlinnasta, sekä varajäseneksi toimittaja Tarja Heikkonen Riihimäeltä.

Liittohallituksen puheenjohtajana jatkaa FT Risto Sulkava Keuruulta. Muut hallituksen jäsenet ovat MMM Hanna Kaisa Hellsten Helsingistä, FM Vesa Luhta Inarista, MMM Laura Manninen Helsingistä ja majuri evp. Pertti Sundqvist Hangosta. Valtuuston puheenjohtajana jatkaa Tuire Laurinolli Sastamalasta.

Suomen luonnonsuojeluliitto on maamme suurin luonto- ja ympäristöasioiden kansalaisjärjestö. Sen toiminta kattaa koko maan Ahvenanmaata lukuun ottamatta.

 

Lisätietoja:

- liittovaltuuston puheenjohtaja Tuire Laurinolli, puhelin 0400 696 484

- liittohallituksen puheenjohtaja Risto Sulkava, puhelin 050 560 2113

- toiminnanjohtaja Eero Yrjö-Koskinen, puhelin 050 347 8778

 

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs