Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Vätsärin paliskunnan arkisto luovutettiin Saamelaisarkistoon

Kansallisarkisto

Vätsärin paliskunnan arkisto luovutettiin Saamelaisarkistoon

Tiedote.
Julkaistu: 28.10.2014 klo 11:46
Julkaisija: Kansallisarkisto

Vätsärin paliskunnan arkisto on luovutettu Saamelaisarkistoon. Arkisto sisältää paliskunnan toiminta-asiakirjoja ja tilikirjoja 1960-luvulta 2000-luvulle. Pääasiassa aineisto on uudempaa eli 1990-luvulta ja 2000-luvun alkuvuosilta. Arkisto luovutetaan tutkijoiden käyttöön, kun se on järjestetty.

Vätsärin paliskunnan arkistolahjoitus on poronhoidon asiakirjallisen kulttuuriperinnön säilytyksen kannalta erittäin merkityksellinen. Saamelaisarkistossa toivotaankin lisää eri paliskuntien arkistoluovutuksia, jotta näistä arkistoista saataisiin mahdollisimman laaja aineistokokonaisuus tutkijoiden käyttöön. Saamelaisarkisto Inarissa on paliskuntien arkistoille luonteva säilyttämispaikka, sillä näin arkistot pysyvät ovat myös lähellä paliskuntien omaa toimintaseutua ja aluetta, jossa arkistot ovat alun perin muodostuneet.

On tärkeää, että poronhoidon asiakirjallinen kulttuuriperintö säilyy asianmukaisissa tiloissa ja tutkijoiden saavutettavissa.  Saamelaisarkistossa on ennestään Kaldoaivin paliskunnan arkisto, jota täydennettiin lisäluovutuksella alkusyksystä tänä vuonna.

 

Lisätietoja:

Inker-Anni Linkola

Saamelaisarkistonhoitaja

Saamelaisarkisto

Sajos, Inari

s-posti:inker-anni.linkola@narc.fi

puh: +358 295 337 042

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs