Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Vastuullisuus puhuttelee tämän päivän kuluttajaa

TNS Gallup Oy

Vastuullisuus puhuttelee tämän päivän kuluttajaa

Tiedote.
Julkaistu: 19.01.2012 klo 12:00
Julkaisija: TNS Gallup Oy

Yritysten maine ja vastuullisuus -tutkimuksen julkistus

Vastuullisuus puhuttelee tämän päivän kuluttajaa

TNS Gallupin suuren yleisön keskuudessa toteuttama tutkimus yritysten maineesta ja vastuullisuudesta kattaa kymmeniä suomalaisia yrityksiä viidellä toimialalla: pankki- ja vakuutus, kauppa ja palvelut, energia, elintarvikkeet sekä muu teollisuus. Tutkimus on toteutettu nykyisessä muodossaan Suomessa nyt toisena vuotena peräkkäin. Yrityksiä oli mukana 52.  Tutkimus osoittaa, että vaihtelut maineen tasossa ovat suuria sekä eri toimialojen että yritysten välillä.

Top 10 yritystä maineen osalta: Vastuullisuuskuvaansa menestyksekkäästi edistäneet yritykset:
·         Fazer-konserni ja Fiskars ·         Energia: Helsingin Energia 
·         Paulig ja Kone ·         Pankki- ja vakuutus: OP-Pohjola-ryhmä
·         Stockmann ·         Elintarvikkeet: Oy Gustav Paulig Oy
·         Veikkaus ·         Kauppa & palvelu: Alko Oy
·         Alko ·         Teollisuus: Kone Oyj 
·         Konecranes  
·         Valio  
·         Orion  
·         OP-Pohjola  
·         Sinebrychoff ja S-ryhmä  

Vastuullisuudesta on tullut yhä tärkeämpi osa yritysten mainetta. Yrityksen toimiala ja toiminnan luonne vaikuttavat osaltaan vastuullisuusmielikuvan syntymiseen. Yksittäinen yritys voi joissakin tapauksissa kärsiä alan huonosta imagosta, myös vastuullisuuteen liittyvissä asioissa. Yllättäen esiin tulleet tiedot laiminlyönneistä tai muuten vastuullisen toiminnan vastaisesta toiminnasta jossakin yrityksessä voivat leimata kokonaista toimialaa – kuluttajat olettavat, että muillakin yrityksillä on vastaavantyyppisiä vaiettuja toimintatapoja. Asetelma voi kuitenkin toimia myös toisin päin: yritys voi erottautua muista pelkästään sillä, että sen kohdalla ei ole noussut skandaaleja. Usein kuitenkin hyvä maine ja vastuullisuuskuva syntyvät aktiivisesta toiminnasta, joka noteerataan.

Tutkimuksen mukaan yritysten vastuullisuuskuvat ovat kautta linjan matalammalla kuin niiden mainekuvat. Tulokset viittaavat siihen, että vastuullisuus saatetaan kokea selkeämmin yksittäisten tekojen kautta kuin kokonaismaine, vaikka kummassakin on kyse mielikuvista. TNS Gallupin eri tutkimusten mukaan suuren yleisön valveutuneisuus vastuullisesta toiminnasta on lisääntynyt Suomessa. Tämä haastaa yrityksiä toimimaan entistä vastuullisemmin.

Sidosryhmäviestintä on noussut merkittävään asemaan yritysten vastuullisuuskuvan rakentamisessa ja maineenhallinnassa. Tutkimusten avulla voidaan yritysten vastuullisuuskuvaa ja mainetta myös mitata ja johtaa.

Lisätietoja:
TNS Gallup Oy
Stakeholder Management
Heidi Niva ja Sirkka Paronen
Puh. (09) 613 500, suora (09) 6135 0559 tai 6135 0705
etunimi.sukunimi@tnsglobal.com
www.tns-gallup.fi

TNS tukee asiakkaidensa kasvustrategioita auttamalla löytämään uusia markkinoita, uusia tuotteita ja palveluita, uusia asiakkaita sekä kasvattamaan nykyasiakkaiden sitoutuneisuutta. Osaamisemme perustuu vankkaan kokemukseen ja markkinoiden johtaviin tutkimusratkaisuihin. Olemme tekemisissä kuluttajien kanssa yli 80 maassa ja ymmärrämme yksittäisten ihmisten käyttäytymistä ja asenteita ympäri maailmaa paremmin kuin kukaan muu. TNS on osa Kantaria, joka on yksi maailman johtavista tutkimukseen ja konsultointiin erikoistuneista verkostoista.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs