Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Vastuullista rahtikuljetusta vihreällä radalla

Vastuullista rahtikuljetusta vihreällä radalla

Tiedote.
Julkaistu: 23.05.2016 klo 15:14
Julkaisija: Viestintätoimisto Kumppania

Yritykset panostavat vastuullisuuteen entistä enemmän. Ympäristövastuu on arvo, jota loppukäyttäjä seuraa, vaatii ja arvostaa. Pori-Parkano-Haapamäki -ratayhteys (PPH) on ollut käyttämätön jo pitkään. Nyt radan käytön liikennöintimahdollisuutta selvitetään nimenomaan ympäristöystävällisille rahtikuljetuksille – unohtamatta kuljetusten taloudellisuutta. 

Pori-Parkano-Haapamäki -ratayhteysvoisi toimia rahtikuljetusten osalta ekologisten, uusiutuvien ja energiatehokkaiden energiamuotojen kokeilualustana ja näyteikkunana Suomessa. Visiona on käynnistää uudenlainen biokaasua ja nesteytettyä maakaasua (LNG) polttoaineena käyttävä raideliikenne.  

Vihreä rahtirata -hankkeessa tehdään toteutettavuusselvitys radan käyttömahdollisuudesta ja yritysten halukkuudesta hyödyntää rataa rahtikuljetuksissa. Selvitys teetetään ulkopuolisen asiantuntijaorganisaation avulla. Tulosten jälkeen voidaan arvioida uudenlaisen kaasuveturikäyttöisen raideliikenteen käyttökelpoisuus, kertoo Pohjois-Satakunnan Kehittämiskeskus Oy:n toimitusjohtaja Marko Rajamäki

Hankkeessa selvitetään myös PPH -ratayhteyden uudelleen käyttöönottamisen kustannukset, joiden yhteydessä arvioidaan myös ratainvestoinnin kannattavuutta ja aluetaloudellisia vaikutuksia. Hanke on käynnistynyt huhtikuun alussa. Hankkeen asiantuntijaorganisaatio valitaan heinäkuun loppuun mennessä. Hankkeen kokonaisbudjetti on 70 000 euroa. Satakuntaliiton myöntämä tukiosuus Euroopan aluekehitysrahastosta EAKR on 70 prosenttia ja loppu tulee kunnilta.

Hankkeeseen sitoutuneita kuntia ovat Pori, Pomarkku, Kankaanpää, Jämijärvi, Parkano, Kihniö, Virrat ja Keuruu.

– Eli kaikki ratayhteyden välillä sijaitsevat kunnat ovat hankkeessa mukana. Me Pohjois-Satakunnan Kehittämiskeskuksesta toimimme hankkeen toteuttajina.  


Lisätietoja: Marko Rajamäki, puh. 040 717 7578, marko.rajamaki@pskk.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs