Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Varavoimalaitoshanketta esitellään Jyväskylässä 20.11.

Varavoimalaitoshanketta esitellään Jyväskylässä 20.11.

Julkaistu: 18.11.2008 klo 11:08
Julkaisija:

Valtakunnallinen sähkön siirrosta vastaava Fingrid Oyj on käynnistänyt hankkeen varavoimakapasiteetin lisäämiseksi. Hanke on suunniteltu toteutettavan rakentamalla vähintään noin 100 MW:n suuruisia yksiköitä joko nykyisten varavoimalaitosten yhteyteen tai rakentamalla uusia varavoimalaitoksia.

Valtakunnallinen sähkön siirrosta vastaava Fingrid Oyj on käynnistänyt hankkeen varavoimakapasiteetin lisäämiseksi. Hanke on suunniteltu toteutettavan rakentamalla vähintään noin 100 MW:n suuruisia yksiköitä joko nykyisten varavoimalaitosten yhteyteen tai rakentamalla uusia varavoimalaitoksia. Yksi hankkeessa tarkasteltava sijoituspaikkavaihtoehto on Jyväskylän Keljonlahti.

Hanketta koskeva ympäristövaikutusten arviointiohjelma on valmistunut. Arviointiohjelma on hankkeesta vastaavan laatima suunnitelma hankkeen vaihtoehdoista ja niiden ympäristövaikutusten arvioinnin järjestämisestä.

Hanketta ja sen YVA-ohjelmaa esitellään yleisölle torstaina 20.11. klo 18 Jyväskylän kaupunginkirjaston Minnansalissa (Vapaudenkatu 39-41).

Arviointiohjelma on nähtävänä mielipiteiden ja lausuntojen esittämistä varten 3.11.-31.12.2008 Jyväskylän kunnanvirastossa, kaupunginkirjastossa sekä Internetissä Fingrid Oyj:n sivuilla (>Ympäristö > YVA-menettelyt) ja Keski-Suomen ympäristökeskuksen sivuilla (> Ympäristön suojelu > Ympäristövaikutusten arviointi YVA > Vireillä olevat hankkeet). Arviointiohjelmaa koskevat lausunnot ja mielipiteet tulee toimittaa Keski-Suomen ympäristökeskukselle 31.12.2008 mennessä.


Lisätietoja:

Ylitarkastaja Esa Mikkonen, Keski-Suomen ympäristökeskus, puh. 040 515 3138
YVA-yhteyshenkilö Satu Vuorikoski, Fingrid Oy, puh. 030 395 5195

 

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs