Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Vapapäivä nyt ensimmäistä kertaa Heikinlammella Salamajärven kansallispuiston vieressä

Metsähallitus

Vapapäivä nyt ensimmäistä kertaa Heikinlammella Salamajärven kansallispuiston vieressä

Tiedote.
Julkaistu: 23.05.2016 klo 08:00
Julkaisija: Metsähallitus

Lasten kesäloma käynnistyy kalastaen, sillä loman ensimmäisenä lauantaina, 11.6. vietetään valtakunnallista vapapäivää. Vapapäivänä lapset ja nuoret saavat kalastaa ilmaiseksi tietyissä Metsähallituksen virkistyskalastuskohteissa. Kivijärvellä Salamajärven kansallispuiston vieressä sijaitsevalla Heikinlammella nuoria neuvoo Suomen vapaa-ajan kalastajien kalastusopas kello 10–15.

Valtakunnallisena vapapäivänä alle 18-vuotiaat saavat kalastaa ilmaiseksi Metsähallituksen virkistyskalastuskohteissa. Kohteita on sekä omatoimisille kalastajille että opastusta kaipaaville. Kivijärven kunnassa sijaitsevalla Heikinlammella on kalastusopas klo 1015 kertomassa vinkkejä aloitteleville harrastajille. Aiempina vuosina vapapäivää on vietetty taimenista tunnetuilla Koirajärvillä, mutta nyt on Heikinlammen ja kirjolohen narrauksen vuoro.

Heikinlampi sijaitsee aivan Salamajärven kansallispuiston ja Koirasalmen luontotuvan vieressä (karttalinkki, www.retkikartta.fi, http://bit.ly/1Tlqww3). Kalastuspäivään voi siis helposti liittää retkeilyä kansallispuistossa metsäpeurojen poluilla, lintujen tarkkailua Heikinjärvennevan luontotornilla tai melontaa ja soutelua Koirajärvillä. Luontotuvan majoitus-, kahvila-, sauna- ja muut palvelut ovat myös käytettävissä.

Vapapäivän tavoitteena on innostaa lapsia ja nuoria kalastusharrastuksen pariin ja se järjestetään Metsähallituksen ja Suomen vapaa-ajankalastajien yhteistyöllä.

Liite: Kuva: Lapsi onkimassa Koirajärvellä, kuvaaja Maija Mikkola

Lisätietoja:

Vapapäivän valtakunnallinen ohjelma ja mukana olevat virkistyskalastuskohteet:

Salamajärven kansallispuisto:

Koirasalmen luontotupa:

  • Maarit Kirvesmäki, Luonnollisesti M&M, puh. 040 939 8147, luonnollisestimm@suomi24.fi
  • www.koirasalmi.fi

Liitetiedostot

Metsähallituksen luontopalvelut  suojelee ja hoitaa alkuperäistä ja uhanalaista suomalaista luontoa sekä tuottaa luonnossa liikkujille retkeilypalveluja. Vastuullamme ovat maamme kansallispuistot, luonnonpuistot ja muut valtion suojelualueet, pohjoiset erämaa-alueet sekä Metsähallituksen eräasiat.


Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs