Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Valtakunnallinen ilmastokampanja kannustaa koululaisia toimimaan paremman tulevaisuuden puolesta

CarbonToSoil

Valtakunnallinen ilmastokampanja kannustaa koululaisia toimimaan paremman tulevaisuuden puolesta

Tiedote.
Julkaistu: 05.04.2016 klo 16:17
Julkaisija: CarbonToSoil


Valtakunnallinen Hiili maahan -hanke kampanjoi yhteistyössä koulujen kanssa paremman ilmaston puolesta. Kaikki halukkaat oppilaitokset voivat osallistua ilmastokampanjaan, jossa pyritään lisäämään lasten tietoisuutta ilmastonmuutoksesta ja mahdollistamaan, että he voivat oman tekemisensä kautta vaikuttaa omaan tulevaisuuteensa.

Oppilaat voivat osallistua kampanjan kautta kilpailuun, jonka ideana on kuvata lyhytelokuva ilmastonmuutoksesta. Kampanja huipentuu huhtikuussa Helsingin messukeskuksessa järjestettävään kilpailuun, jossa valitaan parhaat oppilaiden tekemistä ilmastonmuutosvideoista. Tilaisuuden juontaa Sara Chafak, joka kommentoi: ”On ollut hienoa oppia miten ilmastonmuutokseen voi vaikuttaa itse ja olla mukana edistämässä tärkeää asiaa, varsinkin kun ratkaisu liittyy maanviljelyyn ja ruoan tuotantoon, sillä minua kiinnostaa terveellinen ruoka”. 

Yksi kilpailuun osallistuvista kouluista on Hämeenlinnan yhteiskoulu. Koulun 7. luokan oppilaat tekivät videon lisäksi auton tuulilasin pyyhintään tarkoitetut kangaspalat, joissa oli viestinä ”Ei hiilidioksidille” ja ”Kyllä hapelle”. Kankaita jaeltiin yhteensä 200:n auton tuulilaseille. Kankaista löytyi myös QR-koodit, joiden välityksellä autoilija voi katsoa oppilaiden tekemän videon, jossa he itse kertovat projektistaan.

Osa oppilaista kertoi kiinnostuneensa aiheesta niin paljon, että miettivät jopa tulevaisuudessa haluavansa tehdä työtä maapallon hyvinvoinnin parissa. Oppilaat sekä oppivat että pitivät opiskelutyylistä. 70 % oppilaista koki ilmiölähtöisen päivän oppimistavat innostavaksi, ja 20 % haastavaksi mutta silti kiinnostaviksi.

Lasten omien kommenttien mukaan ”projekti oli todella mielenkiintoinen ja hauska” ja ”oli kiva toteuttaa lyhytelokuvia”. Yhden opettajan sanoin: ”Huikea kokeilu uutta opetussuunnitelmaa varten. Yhdessä tekemisen fiilis oli ihan mieletön!”

 

Sara Chafak

Liitetiedostot

Hiili maahan -hanke
Hankkeen tarkoituksena ei ole ainoastaan pysäyttää ilmastonmuutosta, vaan palauttaa maailman ilmastoa tilaan, joka vallitsi ennen teollista vallankumousta. Hanke tarjoaa kaikkien ulottuvilla olevan, konkreettisen ratkaisun ilmastonmuutokseen helppokäyttöisen mobiilisovelluksen avulla. Sovelluksen kautta kuka tahansa voi ostaa hankkeen kanssa yhteistyössä toimivilta maatiloilta viljelyalaa, joka muutetaan kestäväksi viljelyalaksi, sen toimiessa samalla hiilinieluna.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs