Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Välkommen på utflykt till Sjundeå 31.8

Maa- ja metsätalousministeriö

Välkommen på utflykt till Sjundeå 31.8

Pressmeddelande.
Publicerad: 23.08.2013 kl. 12:51
Utgivare: Maa- ja metsätalousministeriö

Den finska naturens dag firas för första gången lördagen den 31 augusti 2013. Under dagen ordnas utflykter och evenemang runt om i landet. Ett av utflyktsmålen är fiskvägen i Sjundeå å som hjälper havsöringar att vandra upp till åns övre lopp för att leka.

Väl framme på platsen får du veta mer om restaureringarna i Sjundeå å och vilka planer det finns för att få de hotade havsöringsbestånden i Finska viken att må bättre. En fiskväg är en konstruktion som gör det möjligt för fiskar att vandra upp på sådana ställen där en damm osv. stoppar vandringen till lekområdena högre upp. Sjundeå å är lekområdet för det vilda havsöringsbeståndet. I ån har gjorts flera restaureringar under 2000-talet.

Tid: lö 31.8 kl. 11–15
Plats: Fiskvägen i Sjundeå å som finns i änden av Kvarnbyvägen. Egen bil är det bästa sättet att ta sig fram. Närmare vägbeskrivning om du kommer från Helsingfors:

  1. Längs Västerleden, dvs. den "södra" vägen
  2. Längs Åboleden, dvs. den "norra" vägen

Se det fina forslandskapet och hör mer om fiskfrågor. Välkommen med! På plats finns gruppchef Markku Marttinen och planeraren Harri Aulaskari från Nylands närings-, trafik- och miljöcentral samt fiskerådet Eija Kirjavainen från jord- och skogsbruksministeriet.

Ytterligare information:
Markku Marttinen, gruppchef, Nylands närings-, trafik- och miljöcentral, markku.marttinen@ely-keskus.fi, tfn 0295 021 103
Eija Kirjavainen, fiskeråd, jord- och skogsbruksministeriet, eija.kirjavainen@mmm.fi, tfn 0295 162 404
 


 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs