Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Uusi retkeilyopas Länsi-Lapin tuntureille

Karttakeskus

Uusi retkeilyopas Länsi-Lapin tuntureille

Tiedote.
Julkaistu: 22.04.2015 klo 14:51
Julkaisija: Karttakeskus

Juuri ilmestynyt Karttakeskuksen kustantama Pallas Hetta retkeilyopas ja kartta kertoo Pallas- ja Ounastunturien sekä lähiympäristön matkailu- ja retkeilymahdollisuuksista niin päiväretkeilijän kuin kokeneen erävaeltajankin näkökulmasta kaikkina vuodenaikoina.

Suurin osa oppaan kattamasta alueesta kuuluu Pallas–Yllästunturin kansallispuistoon, mutta vierailijoille tarjotaan parhaat palat myös Muonion, Oloksen, Jerisjärven sekä Pallaksen ja Hetan ympäristöstä. Merkittävä osa oppaan käyntikohteista on päiväretkeilijänkin saavutettavissa tunturikeskuksista käsin.

Alueen retkeilyreittien joukossa on muun muassa maamme ensimmäinen tunturireitti, jo vuonna 1934 viitoitettu Hetta–Pallas. Opas esittelee sen tarkasti kaikkine palveluineen, nähtävyyksineen ja maisemineen. Lisäksi mukana on muun muassa Acerbin keinon melontareitti ja lukuisia lyhyempiä päiväpatikoita.

Kirjassa esitellään 130 vierailukohdetta – kaikkea pyhistä seitakivistä historiallisiin kalamajoihin, sodan raunioista peurahautoihin ja luontopoluista autiotupiin. Kohteiden esittelytekstien ja oppaan runsaan kuvituksen avulla omien retkien suunnittelu on helppoa.

Kirjan kohteet on merkitty oppaan liitteenä olevaan täysiveriseen ulkoilukarttaan, johon on painettu mittakaavassa 1:50 000 myös seudun retkeilyreitistöt palveluineen ja taukopaikkoineen. Opaskirjasta löytyy kohteiden koordinaatit GPS-paikantimen käyttäjille.

Oppaan on kirjoittanut ja kuvittanut retkeilytoimittaja ja tietokirjailija Joel Ahola, joka vieraillut jokaisessa oppaan esittelemässä kohteessa. Pallaksen ja Hetan välinen avotunturireitti on tuhansia kilometrejä Suomen retkikohteissa, erämaissa ja patikkapoluilla kiertäneen Aholan suosikkireitti.

”Istuin iltanuotiolla kanssaretkeilijän seurassa vaeltaessani jälleen kerran Hetasta Pallakselle syksyllä 2014. Minulta kysyttiin ammattilaisen mielipidettä, minne kannattaisi mennä ja mikä on paras reitti. Vastasin kysyjälle, että olette sillä juuri nyt. Kulkekaa hiljempaa, pitäkää silmät auki – ja nauttikaa jokaisesta askeleesta kansallispuiston maisemissa”, Ahola kertoo.

 

Pallas Hetta retkeilyopas ja kartta

tekijä Joel Ahola

opaskirjan koko 12 × 22 cm, nidottu, 80 sivua

kaksipuolisen ulkoilukartan koko 60 × 80 cm, pakattu muovitaskuun

ISBN 978-952-266-332-0

kirjastoluokka 79.4

suositushinta 29,90 €

 

Oppaita myyvät Karttakeskus (www.karttakauppa.fi) ja jälleenmyyjinä muun muassa hyvin varustetut kirjakaupat, tavaratalot, maanmittaustoimistot ja retkeilytarvikeliikkeet.

 

Lisätietoja oppaasta:

Mikko Lantz

tuotepäällikkö

p. 0205 777 421

sähköposti: mikko.lantz@karttakeskus.fi

 

 

Liitetiedostot

Karttakeskus Oy

 

 

Karttakeskus on teknologiariippumaton paikkatietoon ja paikkatietoratkaisuihin yli 20 vuoden kokemuksella erikoistunut asiantuntijayritys. Karttakeskus Oy tarjoaa asiakkailleen paikkatietopalveluja, jotka kattavat paikkatietoa hyödyntävät ohjelmistoratkaisut, paikkatietokonsultoinnin, digitaaliset paikkatietoaineistot sekä karttakustanteet. Karttakeskus on Suomen johtava karttojen kustantaja, jonka tuotevalikoimiin kuulu­vat mm. tie- ja ulkoilukartat, mobiilikarttatuotteet sekä matkaoppaat ja maailmankar­tastot. Karttakeskus Oy on suomalaisen Affecto Oyj:n tytäryhtiö.

Lisätietoja: www.karttakeskus.fi, www.karttakauppa.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs