Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Uusi metsähallituslaki jätti takaoven auki kovemmalle luonnon hyödyntämiselle

Suomen Latu

Uusi metsähallituslaki jätti takaoven auki kovemmalle luonnon hyödyntämiselle

Tiedote.
Julkaistu: 31.03.2016 klo 13:51
Julkaisija: Suomen Latu

Laki Metsähallituksesta on hyväksytty eilen eduskunnassa. Suomen Latu vastusti lakiehdotusta, vaikka lopulliseen lakiin tuli myös Suomen Ladun ajamia kirjauksia.

Suomen Ladun esiin nostamista puutteista maa- ja metsätalousvaliokunta korjasi osan:

”On tärkeää, että metsähallituslaki ei romuttanut kokonaan Luontopalveluiden asemaa. Lisäksi Metsähallituksen kirjanpitomallia muutettiin siten, että toiminta on hieman helpommin ulkopuolelta seurattavaa”, toiminnanjohtaja Eki Karlsson kertoo.

Sen sijaan retkeilyalueita ei siirretty pois metsätalouspuolelta, vaikka ne on perustettu erityisesti virkistyskäyttöä varten. 

Lisäksi lakimuutoksen siivellä siirrettiin esimerkiksi 40 000 hehtaaria Ylä-Lapin virkistysmetsiä pois Luontopalveluilta. Muutos avaa mahdollisuuden niiden kovempaan taloudelliseen käyttöön, vaikka maa- ja metsätalousministeri Kimmo Tiilikainen vakuuttikin, että tällä hallituskaudella mitään huolestuttavaa ei tapahdu.

”Toivomme, että mitään huolestuttavaa ei tapahdu sitä seuraavallakaan hallituskaudella”, Karlsson sanoo.

Suomen Latu näkee metsähallituslain luonnon virkistyskäyttöön pitkällä aikavälillä vaikuttavana lakina, mutta myös yhteiskunnallisena arvokysymyksenä: oleellista on, miten lainsäädäntö huomioi, tunnustaa ja edistää valtion metsiin kohdistuvia erilaisia arvoja ja odotuksia

Lain vaikutuksista on käyty kovaa keskustelua. 

"Toivottavasti päättäjät ymmärtävät viimeistään nyt arvostaa muitakin kuin metsätalousarvoja. Tämä punnitaan Metsähallituksen hallituksen kokoonpanoa määritettäessä. Siellä tarvitaan metsätalousedustajien lisäksi virkistyskäytön, matkailun ja luonnonsuojelun edustusta", Karlsson painottaa. 

Lisätiedot
Eki Karlsson, toiminnanjohtaja, puh. 044 328 3286, eki.karlsson@suomenlatu.fi

Suomen Latu ry on liikuttamiseen ja ulkoilijoiden edunvalvontaan keskittynyt ulkoilujärjestö, johon kuuluu 80 000 jäsentä 199 yhdistyksessä. 

www.suomenlatu.fi
www.facebook.com/suomenlatu
www.twitter.com/suomenlatu

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs