Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Uuden kansallispuiston lakia valmistellaan Hossassa 1.6.2016

Metsähallitus

Uuden kansallispuiston lakia valmistellaan Hossassa 1.6.2016

Kutsu.
Julkaistu: 24.05.2016 klo 12:39
Julkaisija: Metsähallitus

Ympäristöministeriö on aloittanut yhteistyössä Metsähallituksen kanssa Hossan kansallispuiston perustamisen valmistelutyöt. Ympäristöministeriön tavoitteena on antaa Hallituksen esitys laiksi Hossan kansallispuistosta eduskunnalle syysistuntokaudella 2016. Laissa määritellään Hossan kansallispuiston käytön reunaehdot luonnonsuojelulain perusteella.

Ympäristöministeriö ja Metsähallitus kutsuvat medianne seuraamaan lainvalmisteluun liittyvää keskustelutilaisuutta, jossa kartoitetaan tulevan kansallispuiston keskeisimpien paikallisten käyttäjien näkemyksiä. 

Hossan luontokeskukseen (os. Jatkonsalmentie 6, Suomussalmi)

keskiviikkona 1.6.2016 klo 17:30 alkaen

Tilaisuus alkaa paikallisten toimijoiden puheenvuorolla, minkä jälkeen ympäristöneuvos Jukka-Pekka Flander ja hallitussihteeri Johanna Korpi ympäristöministeriöstä esittelevät lainvalmistelua ja muita kansallispuiston perustamistoimia.

Metsähallituksen Pohjanmaan luontopalveluista tilaisuuteen osallistuvat aluejohtaja Samuli Sillman, aluepäällikkö Arja Halinen ja eräsuunnittelijat Pasi Korhonen ja Heikki Väyrynen Metsähallituksen Pohjanmaan luontopalveluista.

Paikalle voi halutessaan saapua vähän ennen tilaisuuden alkua haastattelemaan Hossan kansallispuiston perustamiseen liittyvistä asioista.

Tilaisuuden tavoitteena on kartoittaa kansallispuistoksi perustettavan alueen nykykäyttöä ja jakaa tietoa kansallispuiston perustamissäädöksistä. Keskustelusta saatava tieto hyödynnetään Hossan kansallispuiston lakiesityksen jatkovalmistelussa.

Tilaisuus on tarkoitettu Hossan paikallisille toimijoille, joita on kutsuttu paikalle henkilökohtaisesti. Laajempi kuulemis- ja lausuntokierros järjestetään syksyllä ennen hallituksen esityksen antamista eduskunnalle.

Aiheina ovat kalastus, matkailu, metsästys, porotalous, lähiasutus, kylätoiminta, luonnonsuojelu,kuntien kehittämistoimet, Rajavartioston toiminta.

 

Lisätietoja: Samuli Sillman, aluejohtaja, Pohjanmaan luontopalvelut p. 0407243756 ja

Arja Halinen, aluepäällikkö, Pohjanmaan luontopalvelut p. 0205645963

 

Liitetiedostot

Metsähallituksen luontopalvelut suojelee ja hoitaa alkuperäistä ja uhanalaista suomalaista luontoa sekä tuottaa luonnossa liikkujille retkeilypalveluja. Vastuullamme ovat maamme kansallispuistot, luonnonpuistot ja muut valtion suojelualueet, pohjoiset erämaa-alueet sekä Metsähallituksen eräasiat.

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs