Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Uskontojohtajat tukevat Pariisin ilmastoprosessia

Kirkon tiedotuskeskus

Uskontojohtajat tukevat Pariisin ilmastoprosessia

Tiedote.
Julkaistu: 03.12.2015 klo 10:19
Julkaisija: Kirkon tiedotuskeskus

Useiden Suomessa toimivien kristittyjen, muslimien ja juutalaisten yhteisöjen johtajat antavat tukensa Pariisissa käynnissä olevalle ilmastokokoukselle.

Uskontoja yhdistää näkemys siitä, että ihmisellä on vastuu luomakunnasta. Kolmen ns. Abrahamin uskonnon johtajat olivat koolla yhdessä Uskontojen yhteistyö Suomessa – USKOT-foorumin kanssa Helsingissä.

”Jumala on Luoja. Meidän tulee arvostaa luontoa ja olla turmelematta maata ja vesistöjä, jotka ovat elämämme edellytys”, sanoo Varol Abdrahim Suomen Islam-seurakunnasta.

”Jumalan maailma on yhteinen, ja meillä on siitä yhteinen vastuu. Kristillinen usko velvoittaa toimimaan ja antaa voimaa ja toivoa siitä, että muutoksia on mahdollista saada aikaan”, toteaa Turun arkkihiippakunnan piispa Kaarlo Kalliala.

”Meidän on ehdottoman tärkeää pitää huolta yhteisestä ilmastostamme, kestävällä tavalla, nykyisiä ja tulevia ihmisiä ajatellen. Emme voi haaskata yhteisiä resurssejamme. Meillä ei yksinkertaisesti ole varaa olla toimimatta taloudellisesti ja ilmanlaadullisesti kestävämmällä pohjalla”, sanoo Yaron Nadbornik, Suomen juutalaisten seurakuntien keskusneuvoston puheenjohtaja.

USKOT-foorumi kuuluu Religions for Peace -verkostoon, joka kokosi Pariisin ilmastokokoukselle lähes kaksi miljoonaa allekirjoitusta keränneen uskonnollisten yhteisöjen yhteisen vetoomuksen. Vetoomuksessa vaaditaan nopeita toimia ilmastonmuutoksen torjumiseksi ja uusiutuvien energiamuotojen edistämiseksi.

USKOT ry. on kristinuskon, islamin ja juutalaisuuden yhteistyö- ja keskustelufoorumi, joka on perustettu vuonna 2011. Foorumin tavoitteena on tukea yhteiskuntarauhaa ja edistää uskontojen välistä vuoropuhelua, kunnioitusta ja yhteistyötä.

Religions for Peace -verkoston Faiths for Earth -vetoomus ilmastonsuojelun puolesta http://faithsforearth.org/

Lisätiedot: USKOT-foorumin toiminnanjohtaja Anja Toivola-Stambouli, p. 041 463 9092, uskot.foorumi@gmail.com

Suomen evankelis-luterilaisessa kirkossa on noin neljä miljoonaa jäsentä. Suomen suurin uskonnollinen yhteisö on mukana ihmisten elämän arjessa ja juhlassa ja pitää esillä kristillisiä arvoja yhteiskunnallisessa keskustelussa.

Kirkon tiedotuskeskus välittää ajantasaista tietoa kirkosta medialle ja suurelle yleisölle. Kirkon verkkosivusto osoitteessa evl.fi

Kirkon viestintä

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs