Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Urho Kekkosen kansallispuistossa talkoillaan: Vanha Vongoivan kammi saa lisää elinaikaa

Metsähallitus

Urho Kekkosen kansallispuistossa talkoillaan: Vanha Vongoivan kammi saa lisää elinaikaa

Tiedote.
Julkaistu: 21.08.2015 klo 10:00
Julkaisija: Metsähallitus

Vongoivan kammi korjataan elokuun viimeisellä viikolla. Korjaustyön toteuttavat talkoilla vaeltajat, jotka ovat voineet ilmottautua työhön internetin Google+:n Tulilla -yhteisön kautta. Talkooporukan kokoamisesta on vastannut elämäntapavaeltaja ja lukuisia videoita retkiltään kuvannut Jouni Ohtamaa. Kunnostuksen aikana kammi ei ole käytössä. Kammin on tarkoitus saada talkooviikon aikana valmiiksi.

Vongoivan kammi on ollut pitkään korjauksen tarpeessa. Urho Kekkosen kansallispuistossa korjaamisen edelle on kuitenkin aina mennyt suuremman käyttöpaineen alla olevia kohteita. Retkeily-yhteisö Vaellusnet käynnisti keskustelun kammin korjaamisesta talkoovoimin. Asia etenikin siten, että aikataulutus talkoille lyötiin lukkoon kevättalvella 2015 ja itse talkoiden aika koittaa nyt.

”Metsähallitukselle nämä talkoot ovat todella tärkeitä tällaisten kohteiden korjauksen kannalta. Kohde on syrjässä ja sinne pääseminenkin vaatii tiettyjä taitoja talkoolaisilta. Ketkäpä sitä olisivat parempia korjaamaan, kuin retkeilijät itse”, miettii Urho Kekkosen kansallispuiston puistomestari Antero Aikio.

”Kammit alkavat jo olla harvinaisuuksia suomalaisessa luonnossa, siksi mielestäni on tärkeää, että kammi säilyy puistossa. Kammissa on lähempänä luontoa, onhan kammi rakennettu ympäriltä saatavista tarvikkeista vesieristystä lukuunottamatta.” kertoo talkooporukan vetäjä Jouni Ohtamaa.

”Kammin korjaamiseen on saatu lahjoituksina tarvikkeita. Talkooleiri ja kammin korjausvaiheet tulevat tallentumaan dokumenttielokuvaksi, jonka on tarkoitus valmistua muutaman kuukauden sisällä.”  jatkaa Ohtamaa.

Alun perin Vongoivan kammi on rakennettu vuonna 1956. Kammin rakenne mukailee saamelaista kotaperinnettä ja se on rakennettu koivunrungoista ja turpeesta. Vongoivan kammia on korjattu aiemminkin, viimeksi 2000-luvulla. Kammit ovat olleet saamelaisalueella tyypillisiä majoitteita ja siksi on tärkeää ylläpitää myös UK-kansallispuiston muutamaa jäljellä olevaa perinteiseen tyyliin rakennettua turvekammia.

Vongoivan kammi tulee käyttöön taas kunnostuksen jälkeen 30.8.2015 alkaen.

 

Lisätietoja:
Jouni Ohtamaa p. 040 725 0820
Puistomestari Antero Aikio, Metsähallitus, p. 0400 290 409

Lue lisää:

Liitetiedostot

Metsähallitus hoitaa ja käyttää valtion maa- ja vesialueita kestävästi ja vastuullisesti. Toimintamme perustuu uusiutuvien luonnonvarojen asiantuntevaan hyödyntämiseen, luonnon monimuotoisuuden edistämiseen ja yhteistyöhön alueellisten toimijoiden kanssa. Liiketoimintamme tulouttaa vuosittain valtiolle yli sata miljoonaa euroa. Luontopalvelujen julkisin varoin hoitamilla kansallispuistoilla ja retkeilyalueilla on merkittävä aluetaloudellinen vaikutus.

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs