Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Uhanalainen ankerias saa autokyydin Kymijoen suulle - Ankeriasarkun koentanäytös lauantaina klo 12.00

Lahden kaupunki

Uhanalainen ankerias saa autokyydin Kymijoen suulle - Ankeriasarkun koentanäytös lauantaina klo 12.00

Tiedote.
Julkaistu: 19.05.2016 klo 11:36
Julkaisija: Lahden kaupunki

Vesijärven kalastusalue yhteistyökumppaneineen järjestää ankeriasarkun koentanäytöksen lauantaina 21. toukokuuta klo 12.00 Vääksynjoen padolla (Vääksyntie 9, 17200 Vääksy). Näytös kuuluu maailman vaelluskalapäivän tapahtumiin. Koentanäytös kestää noin tunnin, ja sinne on vapaa pääsy.

Näytöksessä on mahdollisuus nähdä, miten ankeriasarkku käytännössä toimii. Lisäksi tilaisuudessa kerrotaan uhanalaisesta ankeriaasta, sen pelastamiseksi käynnistetystä ylisiirtoprojektista ja siihen liittyvistä ankeriaan merkinnöistä.

Ankeriaat autokyydillä voimalaitosten ohi

Vääksynjoen ankeriasarkulla on pyydystetty vuosina 2014 ja 2015 yhteensä 522 kutuvaellukselle lähtevää Vesijärven ankeriasta. Pyydystetyt ankeriaat on merkitty ja kuljetettu autokyydillä Kymijoen suulle mereen.

-Ylisiirroilla erittäin uhanalaisiksi luokitellut ankeriaat saadaan vahingoittumattomina Kymijoen voimalaitosten ohi, ja merkintöjen avulla selvitetään ankeriaiden kutuvaelluksen onnistumista Itämeressä, kertoo vesiensuojelusuunnittelija Matti Kotakorpi.

Ankeriaiden lopullinen määränpää on Sargassomeri 7000 kilometrin uintimatkan päässä Atlantin länsilaidalla. Tänä vuonna ankeriaanpyynti ja kuljetukset ovat käynnistyneet toukokuun alussa, ja tähän mennessä on siirretty jo yli sata kalaa. Ankeriaan siirtoprojektista ja merkinnöistä vastaa Luonnonvarakeskus.

Lisätiedot:

Lahden kaupunki, ympäristöpalvelut
Vesiensuojelusuunnittelija Matti Kotakorpi, p. 050 539 1696

Luonnonvarakeskus
Tutkija Jouni Tulonen, p. 029 532 7432

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs