Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Tuoreita ideoita maaseudun energiaomavaraisuuteen

Lahden ammattikorkeakoulu

Tuoreita ideoita maaseudun energiaomavaraisuuteen

Tiedote.
Julkaistu: 19.09.2016 klo 13:22
Julkaisija: Lahden ammattikorkeakoulu

InforME-hankkeen retkiltä ratkaisuja uusiutuvan energian käytön lisäämiseen

Maaseudun energiaomavaraisuutta voidaan parantaa hyödyntämällä uusiutuvia energianlähteitä. Vaihtoehtoja tähän on tarjolla jatkuvasti enemmän, mutta ymmärrystä niiden mahdollisuuksista maaseudun toimijoiden käytössä tarvitaan lisää. Syksyn aikana tähän on tulossa apua. Maaseuturahaston rahoittaman InforME-hankkeen järjestämillä maksuttomilla energiaretkillä jaetaan tietoa uusimmasta tekniikasta ja käytännöistä Etelä-Suomessa.

– Retkiin on koottu runsaasti tietoa ajankohtaisista aiheista, joiden kautta haluamme välittää maaseutuyrittäjille käytännönläheistä tietoa uusiutuvan energian mahdollisuuksista, toteaa energia-asiantuntija Markku Lappi ProAgria Etelä-Suomesta.

Vuoden alusta käynnistyneen, maaseudun uusiutuvan energian mahdollisuuksia edistävän InforMEn teemapäivät ja tutustumisretket ovat koonneet runsaasti osallistujia, mikä kertoo siitä, että maaseudun energiakysymykset kiinnostavat.

Perjantaina InforME vieraili oppimassa, miten hukkapuuta muutetaan rahanarvoiseksi biohiileksi Raussin Metalli Oy:n ja VTT:n suunnitteleman kaasutusteknologian avulla. Biohiiltä voidaan käyttää ravinteiden ja veden sitomiseen muun muassa viherrakentamisessa ja muita käyttömahdollisuuksia tutkitaan parhaillaan.

– 10. lokakuuta perehdytään Laukaan biokaasulaitokseen ja 3. marraskuuta hevostilojen mahdollisuuksiin hyödyntää uusiutuvaa energiaa, hankkeen projektipäällikkö Susanna Vanhamäki Lahden ammattikorkeakoulusta kertoo. Lisäksi 29.11. tutustutaan Energonilla uusiutuvan energian demonstraatioihin ja 15.12. Qvidjan kartanon kiertotalousratkaisuihin.

Euroopan maaseuturahaston rahoittama InforME (Informaatiomuotoilulla maaseudun uusiutuvan energian mahdollisuudet esille) toteutetaan vuosina 2016-2018. Hanke tuottaa helposti ymmärrettävää, esimerkkeihin perustuvaa ja konkreettista energiatietoa Hämeen maaseudulle. InforMEn päätoteuttajana on Lahden ammattikorkeakoulu, kumppaneinaan Lappeenrannan teknillinen yliopisto, Hämeen ammattikorkeakoulu, ProAgria Etelä-Suomi ja ProAgria Keskusten Liitto.

Lisätietoja:

Susanna Vanhamäki, projektipäällikkö,
Lahden ammattikorkeakoulu
susanna.vanhamaki@lamk.fi, p. 044 708 1516
www.lamk.fi/informe

Liitetiedostot

Lahden ammattikorkeakoulu on tutkiva, kehittävä ja oivaltava korkeakoulu. LAMKissa voi opiskella liiketaloutta, matkailua, tekniikkaa, sosiaali- ja terveysalaa sekä muotoilua ja media-alaa.

www.lamk.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs