Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Tunnista jättiputki ja auta torjunnassa!

Lahden kaupunki

Tunnista jättiputki ja auta torjunnassa!

Tiedote.
Julkaistu: 18.05.2016 klo 16:03
Julkaisija: Lahden kaupunki

Kauppakeskus Trion vitriinissä, Aleksanterinkadun sisäänkäynnissä, on nähtävillä valokuvanäyttely erittäin haitallisesta jättiputkesta 29.5.2016 asti. Näyttelyssä esitellään kasvi pienestä siementaimesta jättiläismäiseen talventörröttäjään. Valokuvanäyttelyllä opetetaan ihmiset tunnistamaan jättiputket ympäristöstään.

Jättiputki on haitallinen vieraslaji Suomessa. Kansallinen vieraslajilaki ja vieraslajiasetus tulivat voimaan 1.1.2016. Näiden tarkoituksena on estää vieraslajeista aiheutuvia vahinkoja alkuperäisille eläin- ja kasvilajeille. Myös kiinteistönomistajan tai haltijan vastuuta korostetaan.

Auta torjumaan jättiputki ja ilmoita Lahden alueella havaitsemasi jättiputket! Luontoturva Ky torjuu jättiputkia yhteistyössä Lahden kaupungin kanssa. Lahden alueen jättiputkihavainnot voi ilmoittaa Lahden kaupungin nettisivuilla osoitteessa www.lahti.fi / palvelut / luonto ja ympäristö / jättiputkihavainnot tai soittamalla p. 020 433 3600 (ppm).

Valokuvanäyttelyn jättiputkista ja niiden tunnistamisesta järjestää Luontoturva Ky yhteistyössä Lahden kaupungin kanssa.Lisätietoa

Miia Korhonen
Luontoturva Ky
Palokkaantie 2, 17110 Kalliola
p. 050 911 7782
www.luontoturva.fi

Liitetiedostot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs