Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Tietoa ja elämyksiä jätehuollon kiertoajelulta

Lounais-Suomen Jätehuolto

Tietoa ja elämyksiä jätehuollon kiertoajelulta

Tiedote.
Julkaistu: 03.05.2016 klo 15:39
Julkaisija: Lounais-Suomen Jätehuolto

 

Mitä vanhalle vessanpöntölle tapahtuu? Miten tekstiilijätettä voi vähentää? Näihin ja moneen muuhun kysymykseen Salon kahdeksasluokkalaiset saavat vastauksen tutustuessaan lähiviikkoina jätehuoltoon ja kierrätykseen.

Korvenmäen jätekeskuksessa käy lähiviikkoina kova kuhina, kun Salon 8.-luokat tutustuvat jätehuoltoon, lajitteluun ja jätteen synnyn ehkäisyyn Lounais-Suomen Jätehuollon (LSJH:n) vieraina. LSJH tarjoaa oppilaille bussikierroksen Korvenmäen jätekeskukseen Saloon sekä Salon Työverstas EkoCenteriin.

Jätekeskuksessa oppilaat saavat tietoa jätekeskuksen toiminnasta ja jätehuollosta. He tutustuvat myös tekstiiliaiheiseen näyttelyyn, jossa pohditaan, miten tekstiilijätettä voi hyödyntää ja määrää vähentää.

Lounais-Suomen Jätehuolto on yksi Tekstiili 2.0. -hankkeen vetäjistä, ja vastaa muun muassa tekstiilien keräyksestä jätekeskuksissa ja lajitteluasemilla. Hankkeen tavoitteena on selvittää poistotekstiiliraaka-aineiden laatu, määrät ja keräystapoja, sekä löytää kustannus- ja resurssitehokkaita tapoja saada tekstiilijätteet paremmin hyödynnettyä. Yksi yhteistyökumppaneista on Salon EkoCenter, jonka työpajan toimintaan oppilaat tutustuvat kierroksen aikana. EkoCenterissä oppilaat pääsevät myös näkemään projektissa kerättyjen tekstiilien lajittelua.

Jatkossa LSJH:n toimialueen kaikki 17 kunnan 8.-luokkalaiset kutsutaan vuosittain jätehuoltoteemaisille bussikierroksille. Keväällä kiertävät Turun ja Salon koulut, syksyllä muiden kuntien koulut. Kiertoajelut ovat osa LSJH:n neuvontaa, jonka kautta tavoitetaan vuosittain jopa 19 000 alueen asukasta. LSJH tarjoaa ryhmille bussikuljetuksen koululta sekä opastuksen tutustumiskohteissa maksutta.

Lisätietoja: ympäristökouluttaja Miia Jylhä, puh. 020 728 2114 tai miia.jylha@lsjh.fi

Lounais-Suomen Jätehuolto (LSJH) huolehtii kuntien puolesta jäteneuvonnasta ja asukkaiden jätehuollon järjestämisestä, niin asukkaille kuin julkisen sektorin toimijoille. Opastamme jätteiden lajitteluun ja kestävään vähäjätteiseen elämäntapaan. Jäteneuvonta tavoittaa vuosittain noin 19 000 lasta ja aikuista Turun ja Salon seudulla. LSJH tarjoaa myös maksutonta jätehuollon koulutusta julkisen palvelutoiminnan sekä sosiaali-, terveys- ja koulutusalan työpaikoille. Tavoitteena on pienempi kuorma huomiselle!

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs