Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » TERVETULOA Vihertek-messuille - Puukiven parhaat ominaisuudet ensi kertaa esillä

Destaclean

TERVETULOA Vihertek-messuille - Puukiven parhaat ominaisuudet ensi kertaa esillä

Kutsu.
Julkaistu: 17.11.2015 klo 09:15
Julkaisija: Destaclean

Tervetuloa tutustumaan Destaclean® PUUKIVI -kierrätystuotteisiin

PAIKKA: Kiinteistö- ja turvallisuusalan messukokonaisuus, Helsingin Messukeskus, Vihertek-messut, Destamatic Oy Vyra ry:n osastolla, esittelypiste no 6M123

AIKA: 18.–19. 11. klo 9.00–17.00 ja 20.11. klo 09.00–16.00

 

Destamatic vastaa kierrätyshaasteeseen - Puukiven parhaat ominaisuudet ensi kertaa esillä 

”Vihertek-messuilla meillä on ilo esitellä messukävijöille Destaclean Puukivi, jossa rakennuspuujätteestä prosessoitua puhdasta puukuitua on yli 50 prosenttia massan tilavuudesta. Mitä enemmän PUUKIVI sisältää puukuitua, sitä paremmin tulevat esille sen hyvät ominaisuudet: keveys, sitkeys, ääneneristävyys, työstettävyys sahaamalla sekä tavanomaiset naulaus- ja ruuvikiinnitystavat ilman ”proppauksia”, hehkuttaa Destaclean Puukiven parhaita ominaisuuksia Destamatic Oy:n hallituksen puheenjohtaja Reino Partanen.

Partasen mukaan yhtiö on valmistanut messuille malliksi puukivilaatan, jossa edellä kerrotut ominaisuudet ovat todettavissa. Laatassa on kierrätyspuukuidun osuus yli 50 prosenttia, jota on mahdollista nostaa vielä tästäkin yli 60 prosenttiin. Kooltaan laatta on 600 x 900 millimetriä. Se on läpeensä puukivimassaa, josta puukuidut tulevat selkeästi ja kauniisti esille.

Destaclean® PUUKIVI -tuotteissa kierrätyspuukuidun osuus voi vaihdella käyttökohteesta riippuen noin 20 prosentista yli 60 prosenttiin massan tilavuudesta. Korkeita kantavuus- ja lujuusominaisuuksia vaativissa tuotteissa puukuidun osuus on alempi, kuten liikennealueiden katekivissä. Piha-aitojen seinämissä ja meluseinärakenteissa puukuidun osuus voi olla maksimissaan, jolloin Destaclean® PUUKIVI -ominaisuudet pääsevät parhaiten esille.

Runsaskuituinen PUUKIVI painaa vain 1,3 tonnia/ m3, kun tavanomaisen betonin ominaispaino on noin 2,5 tonnia/m3. Painoero tuo huomattavia säästöjä kuljetuskustannuksiin ja tuotteita on huomattavasti helpompi asentaa ja siirrellä asennuspaikalla. Keveytensä ansiosta Destaclean® PUUKIVI soveltuu myös huonosti kantavalla maaperällä kanavien rakenteiden alustalaataksi.

”Kierrätyspuukuidusta valmistettujen Destaclean Puukivien raaka-ainesosina käytetään luonnon kiviainesta, sementtiä, vettä ja kierrätyspuukuitua, joka on työstetty rakentamisen puhtaasta puujätteestä sekä kaupan ja teollisuuden puupakkauksista ja puisista kuljetusalustoista. Destaclean® PUUKIVI säästää merkittävästi luonnon kiviainesta”, toteaa Destamatic Oy:n teknologiajohtaja Kimmo Rinne.

Messuilla esittelemme nykyisen kaupallisesti valmiina olevan Destaclean® PUUKIVI -pihakivituoteperheen.

- 40 mm DC Terassikivi patioille ja terasseille

- 60 mm DC Sauvakivi, Neliökivi, Iso Neliökivi piha-alueiden päällysteeksi ja pinnoitettu Puukivi liikenneväylille, joissa on enemmän autoliikennettä ja kulutusrasitusta

- 80 mm DC Sauvakivi julkisen aluerakentamisen ja pinnoitettu Puukivi raskaasti liikennöityjen alueiden päällysteeksi

- DC reunakivet

Messuyleisön mielipiteitä kuunnellaan

”Haluamme kehittää Destaclean-tuoteryhmää messuyleisön mielipiteitä kuunnellen. Keräämme kävijöiden ajatuksia liittyen Destaclean Puukiven ilmeeseen sekä rakenteeseen. Palautteilla on tärkeä merkitys Destaclean-tuotevalikoiman laajentamissuunnitelmissa sekä valmistusprosessin optimoinnissa”, sanoo Rinne.

”On tärkeää esimerkiksi tietää, miellyttäkö kuluttajaa enemmän Puukivi, jossa puumurske näkyy selvästi heti kiven päällä vai pinnoitettu puukivi, jossa näkymä on sileä ja väri tasainen. Pinnoitetussa Puukivessä pohjamassa on puukivimassaa ja pintamassa betonikivimassaa. Pinnoittamaton Puukivi on rakenteeltaan puukivimassaa läpi koko kiven”, hän sanoo.

Destaclean®-konsepti lanseerattiin vuosi sitten

Kierrätettyä puukuitua sisältävät Destaclean Puukivet lanseerattiin noin vuosi sitten. Piha-alueille tarkoitettujen Puukivien valmistus käynnistettiin tämän vuoden maaliskuussa Destamaticin Hyvinkään tehtaalla. Myynti tapahtuu suoramyyntinä tehtaalta ja Destamaticin materiaalien vastaanottopaikoilla Helsingissä ja Tuusulassa sekä useiden jälleenmyyjien kautta.

Puukivi on osoitus uudenlaisesta, aidosta materiaalien kierrätyksestä, mikä puolestaan on voimakkaasti kasvava osa kiertotaloutta. Tuoteinnovaatio on uusi koko maailmassa ja täysin kotimainen. Puukiven valmistusmenetelmälle on haettu myös patenttia.

Kuluneen vuoden aikana puukivillä on päällystetty piha-alueita sekä patioita Kivistön Asuntomessuilla ja useissa kohteissa ympäri Etelä-Suomea.

Puukiven ekologisuus ja kierrätysinnovatiivisuus on Rinteen mukaan otettu hyvin vastaan.

Maanläheiset puukivivärit ovat inspiroineet erityisesti pihasuunnittelijoita. Laaja puukivituotevalikoima kattaa pihaympäristön rakentamiseen yleisesti käytetyt tuotteet ja koot kuten sauvakiven, neliökiven, ison neliökiven, terassikivet, laatat sekä reunakivet. 

Sekä pihakivien ja -laattojen että ympäristörakentamisen tuotteiden valikoima laajenee merkittävästi ensi vuonna. Markkinoille on tulossa esimerkiksi bussipysäkkien pohjalaattoja, tukimuureja, meluseiniä ja aitarakenteita.

Destamatic tekee aktiivisesti tutkimus- ja kehitystyötä eri asiantuntijatahojen kanssa, uusioraaka-aineiden ja -tuotteiden kehittämiseksi.

Myynti: Destacleanin oma toimipiste Destamaticin Hyvinkään tehtaalla. Jälleenmyyntipisteet: Kivikopla Espoo, Kivapiha Mäntsälä, NetRauta, Rautia Nummela, Eijaśgarden Ahvenkoski www.destaclean.fi

Lisätiedot: Kimmo Rinne, teknologiajohtaja, puh. 040 1959 971, kimmo.rinne@destamatic.fi

Kuva-aineisto: www.destamatic.fi/fi/kuvapankki

 

 

Destamatic Oy on vuonna 1998 perustettu materiaalien kierrätysalan yritys. Sen tavoitteena on edistää jätelain mukaista materiaalien kierrätystä kehittämällä hyödyllisiä uusiomateriaaleja ja uusiotuotteita. Yritys toimii koko rakennusjätteiden kierrätysketjussa alkaen jätteiden vastaanotosta ja päättyen käsittelyvaiheiden jälkeen materiaalien uusio- ja kierrätyskäyttöön. Toimipaikat sijaitsevat Helsingissä, Tuusulassa ja Hyvinkäällä. www.destamatic.fi

Uusioraaka-aineiden tuotanto tapahtuu Tuusulan materiaalien kierrätysasemalla ympäristöluvan laatuvaatimusten mukaisesti ja uusiotuotteet valmistetaan Hyvinkään tehtaalla. Destamatic Oy:n kuluvan vuoden liikevaihto on noin 8,5 miljoonaa euroa. Omaa henkilöstöä on 20 ja vakituisten urakoitsijoiden tuotannon ja logistiikan henkilöitä noin 25. www.destaclean.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs