Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Sysmän kunnan jätevedenpuhdistamolle ympäristölupa

Hämeen ympäristökeskus

Sysmän kunnan jätevedenpuhdistamolle ympäristölupa

Julkaistu: 12.12.2008 klo 11:08
Julkaisija: Hämeen ympäristökeskus

Hämeen ympäristökeskus on myöntänyt ympäristöluvan Sysmän kunnan jätevedenpuhdistamolle. Lupa koskee Sysmän viemäröintialueen jätevesien sekä sakokaivolietteiden käsittelyä nykyisessä vuonna 1972 käyttöönotetussa puhdistamossa ja puhdistettujen jätevesien johtamista Majutveden Kirkkolahteen.

Hämeen ympäristökeskus on myöntänyt ympäristöluvan Sysmän kunnan jätevedenpuhdistamolle. Lupa koskee Sysmän viemäröintialueen jätevesien sekä sakokaivolietteiden käsittelyä nykyisessä vuonna 1972 käyttöönotetussa puhdistamossa ja puhdistettujen jätevesien johtamista Majutveden Kirkkolahteen. Päätöksen mukaan Kirkkolahteen johdettavassa jätevedessä saa olla fosforia enintään 0,6 milligrammaa litrassa. Majutveden hapettamista pitää jatkaa. Lupa on voimassa vuoden 2015 loppuun.

Sysmän kunnan pitää myös huolehtia siitä, että puhdistamo ja viemäriverkosto ovat hyvässä kunnossa ja jätevesien ja sakokaivolietteiden käsittelykapasiteetti on kaikissa olosuhteissa riittävä. Kunnalla pitää olla ajantasainen toimintaohje häiriö- ja vahinkotilanteiden varalle. Puhdistamon jätevesikuormitusta ja jätevesien vaikutuksia vesistöön ja kalastoon on tarkkailtava. Sysmän kunnan on maksettava vuosittain kalatalousmaksua kalastukseen ja kalakantoihin kohdistuvien haittojen vähentämiseksi.

Lisätietoja

Diplomi-insinööri Olli Valo, Hämeen ympäristökeskus, puh. 040 842 2685

Tiedotus

Riitta Turunen, Hämeen ympäristökeskus, puh. 040 8422 680

Ympäristölupapäätös (pdf-tiedosto, 152 kB)

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs