Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » SYKEn merikeskuksen johtajaksi FT Petri Suuronen

Suomen ympäristökeskus

SYKEn merikeskuksen johtajaksi FT Petri Suuronen

Julkaistu: 27.02.2009 klo 12:18
Julkaisija: Suomen ympäristökeskus

SYKEn merikeskuksen johtajaksi on valittu professori, FT Petri Suuronen. SYKEen perustettiin vuoden 2009 alusta merikeskus, joka tuottaa tietoa merestä ja sen tilasta sekä tutkimuksen avulla arvioi suojelutoimien tehoa ja menetelmiä. SYKEn merentutkimus yhdistää avomeren- ja rannikkovesien-, valuma-alue-, ilmastonmuutos- ja sosioekonomisen tutkimuksen. Merikeskuksessa työskentelee noin 80 henkilöä.

Petri Suuronen

SYKEn merikeskuksen johtajaksi on valittu professori, FT Petri Suuronen.
SYKEen perustettiin vuoden 2009 alusta merikeskus, joka tuottaa tietoa merestä ja sen tilasta sekä tutkimuksen avulla arvioi suojelutoimien tehoa ja menetelmiä. SYKEn merentutkimus yhdistää avomeren- ja rannikkovesien-, valuma-alue-, ilmastonmuutos- ja sosioekonomisen tutkimuksen. Merikeskuksessa työskentelee noin 80 henkilöä.

Petri Suuronen (53) siirtyy SYKEen Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitoksen kalantutkimuksen johtajan tehtävistä, missä hän on vastannut muun muassa laitoksen merikaloihin ja meriympäristöön liittyvästä tutkimus-, seuranta- ja asiantuntijatoiminnasta vuodesta 1996. Johtamistyössään hän on paneutunut viime vuosina erityisesti muutosjohtamiseen.

Suurosella on pitkä ja laaja kokemus kansainvälisestä merentutkimuksen tiedeyhteisötyöstä. Hän on muun muassa ollut 1980-luvulta lähtien mukana kansainvälisen merentutkimusneuvoston (ICES) toiminnassa ja on vuodesta 1999 ollut siinä Suomen virallinen edustaja. Petri Suuronen on toiminut alan EU:n yhteistyöelimissä ja työskennellyt myös ulkomailla merentutkimuksen ja kalatalouden tutkimuslaitoksissa.

Petri Suuronen aloittaa tehtävässään 1.5.2009. Siihen asti sijaisena jatkaa SYKEn ohjelmajohtaja Mikael Hildén.

Lisätietoja:

Pääjohtaja Lea Kauppi, Suomen ympäristökeskus SYKE,
puh. 040 740 1668

Professori Petri Suuronen, RKTL, puh. 0400 220106

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs