Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Susipentue Varsinais-Suomessa Pöytyällä

Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos

Susipentue Varsinais-Suomessa Pöytyällä

Tiedote.
Julkaistu: 27.11.2013 klo 13:50
Julkaisija: Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos

Kesän ja syksyn aikana on saatu merkkejä susipentueesta Varsinais-Suomessa Pöytyän alueella. Varsinais-Suomessa on syntynyt susipentue vuosittain vuodesta 2005 lähtien.

Pöytyällä saatiin marraskuun 2013 aikana näkö- ja jälkihavaintoja viiden suden laumasta. Näköhavaintoja tukee maastosta löytynyt susipentueen kohtaamispaikka, josta löytyi jälkiä, jätöksiä, saaliseläinten tähteitä, makauksia ja pentujen pureskelemia puunkappaleita. Pentueen tarkka koko varmistuu talven aikana.

Varsinais-Suomessa on tehty pentuelauman lisäksi syksyllä havaintoja kolmen aikuisen suden laumasta Pöytyän, Laitilan, Mynämäen ja Nousiaisten seudulla. Aikaisemmin vuonna 2013 Satakunnassa Huittisten, Kokemäen, Köyliön ja Säkylän kuntien alueella olevalla reviirillä havaittiin susipentue, jossa oli kahdeksan pentua. Satakunnassa havaintojen pääpaino on ollut Huittisten ja Köyliön susireviirillä, missä susia on nähty myös asutuksen läheisyydessä. Muualla Satakunnassa on havaittu harvakseltaan yksittäisiä susia, ja muutamia havaintoja susiparista tai -kolmikosta on tehty Keski- ja Pohjois-Satakunnassa. Tarkempi arvio susien määrästä selviää talven aikana.

Susien aiheuttamia vahinkoja vuonna 2013 on sattunut Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitoksen tietojen mukaan Satakunnassa neljällä ja Varsinais-Suomessa yhdellä lammastilalla. Lampaita on menetetty noin 55. Satakunnasta on tiedossa yksi varmistettu ja yksi todennäköinen koiravahinko.

Lisätietoja Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitoksesta:

Tutkimusapulainen Antti Härkälä, puh. 0295 327 314, sähköposti: etunimi.sukunimi@rktl.fi
Kartta Varsinais-Suomen ja Satakunnan pentuelaumojen sijainnista.  

Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos on tutkimus- ja asiantuntijaorganisaatio, joka tuottaa luotettavaa ja korkealaatuista tietoa luonnonvaroista päättäjille, elinkeinoille, alan ammattilaisille sekä kansalaisille. Lisätietoa: http://www.rktl.fi/,  s-posti: viestinta@rktl.fi 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs