Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Suomi-Venäjä metsähuippukokous edistää maiden välistä yhteistyötä

Maa- ja metsätalousministeriö

Suomi-Venäjä metsähuippukokous edistää maiden välistä yhteistyötä

Tiedote.
Julkaistu: 12.11.2012 klo 14:23
Julkaisija: Maa- ja metsätalousministeriö

Suomen ja Venäjän metsäasiantuntijat kokoontuvat keskiviikkona 14.11.2012 maa- ja metsätalousministeri Jari Koskisen johdolla Finlandia-talolle järjestyksessään neljänteen maiden väliseen metsähuippukokoukseen. Huippukokous pyrkii edistämään suorien kontaktien syntymistä suomalaisten ja venäläisten toimijoiden välille. Myös maiden pääministerit Jyrki Katainen ja Dmitri Medvedev tapaavat samana päivänä Helsingissä ja osallistuvat metsähuippukokouksen päätösosuuteen.

Kokoukseen osallistuu kutsuvieraina yhteensä noin kaksi ja puolisataa suomalaista ja venäläistä hallinnon, yritysjohdon sekä koulutus- ja tutkimuslaitosten edustajaa. Tavoitteena on edistää yhteistyö- ja liiketoimintamahdollisuuksia sekä investointeja biotalouteen ja metsäsektorille. Kokouksessa on kolme pääteemaa: puun käyttö innovatiivisessa ekologisessa rakentamisessa, biotalous ja metsäpolitiikka.

Maiden välisellä metsäyhteistyöllä on pitkät perinteet. Metsävarojensa puolesta Suomella ja Venäjällä on erinomaiset edellytykset nousta biotalouden edelläkävijöiksi. Tavoite vaatii kuitenkin systemaattisia satsauksia tutkimukseen, innovaatioihin ja uusien liiketoimintamallien luomiseen. Samanaikaisesti on huolehdittava liiketoiminnan kilpailukyvystä.

Globaalit haasteet kuten ilmastonmuutos ja fossiilisten raaka-aineiden hupeneminen ja kallistuminen lisäävät uusiutuvien biomassojen kysyntää. Metsiin pohjautuva biotalous voi tarjota ratkaisuja näihin haasteisiin. Suomella ja Venäjällä on metsäisinä maina yhteinen intressi kehittää boreaalisiin metsävaroihin perustuvaa elinkeinotoimintaa. Metsähuippukokous tarjoaa tähän konkreettisen tilaisuuden.

Aikaisemmat metsähuippukokoukset on järjestetty Moskovassa 2002, Helsingissä 2004 ja Pietarissa 2009.

Lisätietoja maa- ja metsätalousministeriöstä:
ylijohtaja Juha Ojala, puh. 0295 162 415 / etunimi.sukunimi@mmm.fi
neuvotteleva virkamies Tatu Torniainen, puh. 0295 162 162 / etunimi.sukunimi@mmm.fi

Maa- ja metsätalousministeriö johtaa uusiutuvien luonnonvarojen kestävän käytön politiikkaa. Lainsäädäntötyössä ministeriö toimii osana valtioneuvostoa ja Euroopan unionin päätöksentekoa.

Uusiutuvia ovat luonnonvarat, joiden elinvoima kumpuaa luonnon omasta uudistumiskyvystä. Näihin kuuluvat kaikki kasvit ja eläimet. Kestävän käytön periaatteen mukaisesti uusiutuvia luonnonvaroja käytetään siten, että niiden arvo säilyy myös tuleville sukupolville.

Maa- ja metsätalousministeriön hallinnonala kattaa maa- ja puutarhatalouden, maaseudun kehittämisen, metsätalouden, eläinlääkintähuollon, eläimistä saatavien elintarvikkeiden valvonnan ja kalatalouden. Ministeriö hoitaa myös riista- ja porotaloutta, vesivarojen käyttöä ja maanmittausta.

Henkilökuntaa ministeriössä on noin 350 ja koko hallinnonalalla 5 100. Maa- ja metsätalousministeriön budjetin suuruus on noin 2,7 mrd euroa.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs