Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Suomesta suosituksia YK:n kestävän kehityksen kokoukselle

Suomen luonnonsuojeluliitto

Suomesta suosituksia YK:n kestävän kehityksen kokoukselle

Tiedote.
Julkaistu: 26.09.2011 klo 15:19
Julkaisija: Suomen luonnonsuojeluliitto

YK:n kestävän kehityksen huippukokous Rio+20 järjestetään kesäkuussa 2012 Brasilian Rio de Janeirossa. Kansalaisyhteiskuntaa on kannustettu tekemään ehdotuksia kokoukselle. Suomesta evästyksiä annetaan 27.9. Helsingissä Suomen luonnonsuojeluliiton järjestämässä seminaarissa.

”Vaikuttamisen aika on nyt. Ehdotuksia kansalaisjärjestöiltä on pyydetty marraskuun alkuun mennessä, vaikka itse kokous Riossa on kesäkuun alussa. Uskomme tämän merkitsevän, että kansalaisia pyritään aidosti kuuntelemaan”, sanoo ympäristönsuojelupäällikkö Jouni Nissinen Suomen luonnonsuojeluliitosta.

Läntisten teollisuusmaiden edustaja YK:n kokousta valmistelevassa sihteeristössä on italialainen Paolo Soprano. Hän osallistuu 27.9. Helsingissä järjestettävään Rio+20 –seminaariin.

Seminaarin muina puhujina ovat muun muassa ympäristöministeri Ville Niinistö ja eduskunnan ympäristövaliokunnan puheenjohtaja Martti Korhonen. Soprano tapaa myös kahdenkeskisesti ympäristöministeri Ville Niinistön sekä Suomen tasavallan presidentin kanslian edustajia.

YK on asettanut päätavoitteiksi Rion kokoukselle kestävän kehityksen poliittisen sitoutumisen uudistamisen, tähän astisten aikaansaannosten arvioimisen sekä uusien ja ennakoimattomien haasteiden kohtaamisen.

”Rion kokous saattaa edistää esimerkiksi suomalaisen kaivosteollisuuden kestävyyttä. Maailmanlaajuinen ympäristöverotuksen kehittyminen sekä haitallisten tukien purkaminen olisivat avuksi luonnonvarojen ja energian kulutuksen vähentämisessä”, ennakoi ympäristönsuojelupäällikkö Jouni Nissinen.

SLL julkaisee Rio+20 –seminaarissa sidosryhmien suosituksia Rion kokoukselle. Tietoa on kerätty kyselyin ja työpajoissa. Näkemyksiään ovat esittäneet ympäristö- ja kehitysjärjestöjen lisäksi esimerkiksi ammattiyhdistysliikkeen, liike-elämän, etujärjestöjen sekä poliittisten nuorisojärjestöjen edustajat. Julkaisu on ladattavissa 27.9. alkaen osoitteesta www.sll.fi/rio2012.

YK:n kestävän kehityksen huippukokouksessa Riossa vuonna 1992 saavutettiin merkittäviä edistysaskeleita kestävässä kehityksessä ja luonnon monimuotoisuuden suojelussa. Vuonna 2002 Johannesburgissa järjestetty huippukokous keskittyi Riossa tehtyjen kestävän kehityksen päätösten toimeenpanoon.

”Riossa vuonna 2012 pitäisi päästä siihen, missä työ jäi kesken vuonna 1992. Tämä tarkoittaa kestävän kehityksen taloudellisen, sosiaalisen ja ympäristöllisen ulottuvuuden tehokkaseen yhdistämiseen. Hallitusten lisäksi myös kansalaisyhteiskunnan, paikallishallinnon ja yritysten on tultava mukaan”, Suomeen saapunut Paolo Soprano kommentoi.

 

Lisätietoja:

Rio+20 –seminaari järjestetään Helsingissä 27.9.2011 klo 13.00-15.15 Pääpostitalon auditoriossa, Mannerheiminaukio 1 C, 1.krs. Toimittajat ovat tervetulleita tilaisuuteen.

- Jouni Nissinen, ympäristönsuojelupäällikkö, SLL, puh. 040 828 1881

- Minna Sumelius, koordinaattori, SLL, puh. 045 237 3907 (seminaarin käytännön järjestelyt, haastattelupyynnöt)

- www.sll.fi/rio2012

_

- Matti Nieminen, viestintäpäällikkö, SLL, puh. 050 564 2283, matti.nieminen@sll.fi, www.sll.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs