Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Suomen luonnonsuojeluliitto kunnostaa perinnemaisemia VR-konsernin tuella

Suomen luonnonsuojeluliitto

Suomen luonnonsuojeluliitto kunnostaa perinnemaisemia VR-konsernin tuella

Tiedote.
Julkaistu: 01.06.2011 klo 15:13
Julkaisija: Suomen luonnonsuojeluliitto

Vuonna 2008 Suomen luonnonsuojeluliitto ja VR-konserni aloittivat valtakunnallisen perinnemaisemien hoitohankkeen, jonka avulla hoidettiin kolmen vuoden aikana 70 perinnemaisemien tai radanvarsien arvokasta kohdetta eri puolilla Suomea.

Hanke on toiminut tienavaajana siitä miten maiseman- ja luonnonhoitoa voidaan toteuttaa yhteistyönä yrityksen ja kansalaisjärjestön välillä. Yhteistyöhön on saatu mukaan myös maanomistajat, oppilaitokset, kunnat ja valtion viranomaiset. Hankkeen innostamana monet muutkin perinnemaisemakohteet hoidetaan jatkossa luonnonsuojeluyhdistysten ja -piirien toimesta.

Yhteistyötä jatketaan viiden edustavan kummikohteen hoitotyönä. VR-konserni tukee jatkossa Haapamäen aseman niittyjen, Salon Kirjolanmäen kedon, Liperin Viinijärven asemanseudun radanvarsiniityn, Keminmaan kirkkojen perinnemaisemien sekä Ylivieskan Vähäkankaan laitumien ja niittyjen niitto- ja raivaustyötä.

Kummikohteet ovat ratojen ja asemien lähellä. Niillä esiintyy huomionarvoisia perinnebiotooppien kasvi- ja hyönteislajeja. Kohteilla sijaitsee myös muinaisjäännöksiä ja niillä on maisemallisia arvoja. Kaikille kummikohteille on pystytetty opastaulut, joissa kerrotaan hoitokohteiden historiasta ja lajistosta.

Kummikohteilla järjestetään loppukesästä kaikille avoimia talkoita tai niiden hoidosta vastaa ammattimaiset maisemanhoitajat.

Lisätietoa talkoista ja perinnemaisemista:

http://www.sll.fi/luontojaymparisto/perinnemaisemat

Lisätietoja hankkeesta: Hannu Klemola, aluepäällikkö, Martinkatu 5, 20810 Turku

Puh. (02) 235 52 55, 040 372 53 01

Email: varsinais-suomi@sll.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs