Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Suomen luonnonsuojeluliitto ja WildLeaks yhteistyöhön

Suomen luonnonsuojeluliitto

Suomen luonnonsuojeluliitto ja WildLeaks yhteistyöhön

Tiedote.
Julkaistu: 12.02.2015 klo 11:00
Julkaisija: Suomen luonnonsuojeluliitto

Suomen luonnonsuojeluliitto on käynnistänyt yhteistyön kansainvälisen WildLeaks-verkkopalvelun kanssa. Luonnonsuojeluliitto haluaa näin tehostaa kamppailua salametsästystä vastaan niin Suomessa kuin ulkomailla.

WildLeaks-verkkopalveluun voi ilmoittaa havaitsemiaan luontorikoksia nimettömästi. Sivustoa voi käyttää nyt myös suomen kielellä. Suomen luonnonsuojeluliiton asiantuntijat osallistuvat saapuvien ilmoitusten käsittelyyn. WildLeaksin kehittämistä jatketaan myös Suomessa saatujen kokemusten pohjalta. Sivusto palvelee myös ulkomailla matkailevia suomalaisia, jotka saattavat havaita luontorikoksia.

”WildLeaks on Suomessa uusi väline salametsästyksen vastaiseen työhön. Maamme pitkään vaiettu salametsästysongelma saattaa nousta tämän myötä myös nykyistä paremmin kansainväliseen tietoisuuteen”, sanoo Suomen luonnonsuojeluliiton puheenjohtaja Risto Sulkava

”Maaseudulla on havaintojemme mukaan selvästi halua puuttua salametsästykseen. Uudelle, epäiltyjen rikosten ilmoitusjärjestelmälle on uskoaksemme tarvetta”, sanoo Marko Kettunen SLL:n Pohjois-Karjalan petoryhmästä.

WildLeaks on voittoa tuottamaton yhteistyöprojekti, jota rahoittaa Elephant Action League (EAL). WildLeaks on kehitetty alunperin Suomea vaarallisempiin olosuhteisiin. Sitä käytetään norsujen, sarvikuonojen – ja muiden rauhoitettujen eläimien salametsästyksen – sekä muun luontorikollisuuden paljastamiseen. Se on salattu tietoturvaltaan erittäin tiukasti, jotta rikollisen ilmiantaja voi halutessaan pysyä tuntemattomana ja turvassa. WildLeaks toimii 18 eri kielellä, ja nyt siis myös suomeksi.

"Karhujen, susien ja muiden suurpetojen salametsästys jää usein Suomessa ja muualla Pohjoismaissa paljastamatta, koska siitä ei puhuta julkisesti. Tämän vuoksi ilmiantajat ovat avainasemassa salametsästyksen vastaisessa taistelussa", sanoo kansainvälistä WildLeaks-työtä johtava Andrea Crosta.

Washingtonilainen Global Financial Integrity on arvioinut luontorikokset maailman neljänneksi suurimmaksi monikansalliseksi rikoslajiksi – heti huumekaupan, väärennösten ja ihmiskaupan jälkeen.

Lisätietoja:

www.sll.fi/wildleaks

Risto Sulkava, hallituksen puheenjohtaja, risto.sulkava@sll.fi, p. 050-560 2113,

Henrik Wolff, SLL:n petoryhmän puheenjohtaja , puh. 046-851 2261 (haastattelut myös ruotsiksi)

Andrea Crosta, Executive Director, WildLeaks /Elephant Action League, info@wildleaks.org(in english)

SLL:n verkkosivut suurpedoista: www.sll.fi/mita-me-teemme/lajit/suurpedot

Suomen luonnonsuojeluliitto on maan suurin ympäristönsuojelun kansalaisjärjestö.
---
Maija Lielahti, sijaistava tiedottaja
Suomen luonnonsuojeluliitto
etunimi.sukunimi@sll.fi, www.sll.fi
puh. + 358 44 291 8610

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs