Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Suomen luonnonsuojeluliiton norppalähettilästoiminta tavoitti yli 1600 lasta Etelä-Karjalassa

Suomen luonnonsuojeluliitto

Suomen luonnonsuojeluliiton norppalähettilästoiminta tavoitti yli 1600 lasta Etelä-Karjalassa

Tiedote.
Julkaistu: 16.05.2011 klo 15:21
Julkaisija: Suomen luonnonsuojeluliitto

Suomen luonnonsuojeluliiton saimaannorppalähettiläät kiersivät Etelä-Karjalassa Saimaan alueen alakouluja 14.3. – 4.5.2011. Kohderyhmänä olivat etenkin kolmasluokkalaiset, mutta useassa koulussa viesti vietiin myös laajemmalle joukolle. Lähettiläinä toimivat Niina Hätinen ja Heidi Häkkinen.

Hankkeesta tiedotettiin 48 kouluun, joista 41 tarttui tilaisuuteen. Vajaan kahden kuukauden aikana tavoitettiin yli 1600 lasta.

”Hanke onnistui hienosti. Koulut ottivat lähettiläät hyvin vastaan. Kolmasluokkalaiset ovat innostuneita, he tietävät jo aika paljon ja heidän kanssaan on mukava keskustella”, kertoo saimaannorppakoordinaattori Kaarina Tiainen Suomen luonnonsuojeluliitosta.

Norppaoppitunnin aikana tutustuttiin saimaannorppaan ja sen elinympäristöön Saimaaseen. Myös saimaannorpan uhanalaisuutta ja uhkatekijöitä tuotiin esiin, mutta pääpaino oppitunnissa oli norpan elämän positiivisuuden ja toiveikkaan tulevaisuuden esiintuomisessa.

”Oppilaat olivat hyvin innostuneita ja kiinnostuneita saimaannorpasta. Moni oli eläimen myös nähnyt mökillä tai veneretkellä. Erityisesti esityksessä kiinnostivat unisukellusvideo ja saimaannorpan ääntely”, kertovat norppalähettiläät Niina Hätinen ja Heidi Häkkinen.

Lähettiläiden mukaan niin lapsilla kuin opettajillakin oli erittäin myönteinen suhtautuminen saimaannorpan suojelua kohtaan.

”Kun kysyimme kenen mielestä saimaannorppa on hyvä juttu, lähes aina kaikkien kädet nousivat. Tärkeitä ääniä saimaannorpan puolesta”, lähettiläät iloitsevat.

”Aikuisten tehtävänä on pitää saimaannorppakanta elinvoimaisina siihen asti, kun näistä lapsista kasvaa maakunnan päättäjiä", sanoo Tiainen.

”Toivottavasti lapset kertovat oppimaansa myös kotona omille vanhemmilleen.”

Luonnonsuojeluliiton kaksivuotinen norppalähettiläshanke päättyi. Vuosi sitten lähettiläät kiersivät Etelä-Savon kouluja. Yhteensä kahden vuoden aikana käytiin 80 koulussa, ja oppitunteihin osallistui noin 3 200 lasta. Hankkeen päätukijana oli Raija ja Ossi Tuuliaisen säätiö. Merkittävää tukea saatiin myös autovuokraamo Hertziltä ja Nestorisäätiöltä.

Lisätiedot: Kaarina Tiainen, SLL saimaannorppakoordinaattori, puh 050 530 3270

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs