Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Suomen luonnon päivän tapahtumia lapsista vanhuksiin Espoossa

Suomen luonnonsuojeluliitto

Suomen luonnon päivän tapahtumia lapsista vanhuksiin Espoossa

Tiedote.
Julkaistu: 23.08.2016 klo 13:37
Julkaisija: Suomen luonnonsuojeluliitto

Luontoa kaiken ikää – Suomen luonnon päivää 27.8. juhlitaan Palvelutalo Hopeakuussa

Luonto lisää hyvinvointia enemmän kuin purkillinen pillereitä, ja siksi Suomen luonnonsuojeluliitto haluaa viedä papat pitkospuille ja mummot marjaan! Palvelutalo Hopeakuussa vietetään Suomen luonnon päivää 27.8. Tuolloin palvelutalossa iloitaan suomalaisesta luonnosta ja sen hyvää tekevistä vaikutuksista.

Palvelutalo Hopeakuun asukkaat pääsevät muun muassa tutustumaan pihapiirin ja lähialueen luontoon asiantuntijoiden opastuksella sekä istuttamaan perhoskasveja palvelutalon takapihalle.

Suomen luonnon kunniaksi nautitaan tietenkin myös kakkukahvit.

Palvelutalo Hopeakuun Suomen luonnon päivän järjestää Suomen luonnonsuojeluliitto yhdessä Ekokemin kanssa, mukana väkeä myös Suomen luonnonsuojeluliiton Espoon paikallisyhdistyksestä.

Kansanperinteen luonnonhenget seikkailevat Nuuksiossa 4.9.

Metsän kuningas Tapio, Metsän emäntä Mielikki ja muut suomalaisen kansanperinteen luonnonhenget seikkailevat Nuuksion kansallispuiston metsissä sunnuntaina 4. syyskuuta.

Metsän emäntä Mielikki sekä muut metsän asukkaat ovat huolestuneet suomalaisten metsien tilasta. Vain enää paikoittain ikihongat humisevat ja luonnon monimuotoisuus kukoistaa. Juuri sellaisissa metsissä viihtyvät parhaiten metsien henget sekä monet muut lajit. Siksipä Mielikki on päättänyt kutsua ystävänsä liito-oravan välityksellä apuun metsässä liikkujat, jotka osaavat kunnioittaa vihreää valtakuntaa. Mielikki toivoo, että vanhat metsät säästyisivät ja ihmiset löytäisivät jälleen yhteytensä ikiaikaiseen kotiinsa.

Luonnonhenkien satupolku on koko perheen elämyksellinen luontoseikkailu, jossa luonnonhenget toimivat oppaana metsän salaisuuksiin. Satupolulla tutkitaan luontoa kaikin aistein, ratkotaan metsänsalaisuuksia ja opitaan paljon uutta suomalaisesta metsäluonnosta. Lopulta satupolulle osallistujat saavat metsän emäntä Mielikiltä tärkeän tehtävän kotiin vietäväksi sekä metsäläisen arvonimen.

Luonnonhenkien satupolku on maksuton tapahtuma, ja sen lähtöpisteenä on Nuuksiossa luontokeskus Haltian edestä. Tarkemmat ohjeet lähtöpaikkaan saat luontokeskuksesta. Lähdöt ovat klo 11 sekä 13, ja yksi kierros kestää noin 1,5 tuntia. Helppokulkuinen maasto sopii perheen pienimmillekin, ei kuitenkaan lastenrattaille.

Luonnonhenkien satupolun järjestää Suomen luonnonsuojeluliitto yhteistyössä Ekokemin kanssa. Satupolkujen käytännön toteutuksesta vastaa Luontokoulu Metsänpeitto.

 

Lisätiedot Palvelutalo Hopeakuun Suomen luonnon päivästä

Yritysyhteistyövastaava Pirjo Itkonen, Suomen luonnonsuojeluliitto, puh. 050 407 8266
pirjo.itkonen@sll.fi

Lisätiedot Satupolusta

Luontokoulu Metsänpeitto : https://kristiinatiainen.wordpress.com/
Kristiina Tiainen, puh. 050-4867986, ktiainen@gmail.com

Projektikoordinaattori Raija Savikko, Suomen luonnonsuojeluliitto, puh. 040 7442947
raija.savikko@sll.fi

Liitteenä kuvia Satupolusta lehdistön käyttöön. Kuvaaja: Villa Laitinen

Liitetiedostot

---

Felix Siivonen
Tiedottaja
felix.siivonen(a)sll.fi
p. 040 632 7004

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs