Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Suomen kattavin pyöräilyn, melonnan ja vaelluksen aktiviteettiportaali avataan 8.3.

Lahden ammattikorkeakoulu

Suomen kattavin pyöräilyn, melonnan ja vaelluksen aktiviteettiportaali avataan 8.3.

Tiedote.
Julkaistu: 04.02.2013 klo 08:44
Julkaisija: Lahden ammattikorkeakoulu

Eteläisen Suomen kattavin pyöräilyn, melonnan ja vaelluksen aktiviteettiportaali www.outdoorsfinland.fi julkaistaan Retkimessuilla Helsingin messukeskuksessa perjantaina 8.3.2013 klo 11 (tila 215). Julkaisutilaisuudessa voi tutustua aktiviteettiportaaliin ja sen toimintoihin käytännössä.

– Maailmanlaajuisesti ei ole montaa tällaista portaalia. Tässä kaikki reittitarjonta on koottu yhteen matkailijan käytettäväksi niin, että matkailija pystyy hyödyntämään karttoja, reittitietoja ja muuta sisältöä monikanavaisesti yhtä aikaa sekä nettiä että mobiilia hyödyntäen, kertoo projektipäällikkö Pirjo Räsänen.

Uuteen aktiviteettiportaaliin on kartoitettu merkittävimmät eteläisen Suomen vaellus-, melonta- ja pyöräilyreitit Turusta Etelä-Karjalaan. Päijät-Häme on portaalin pohjoisin maakunta, joka on siinä mukana. Tässä vaiheessa erilaisia reittejä on tarjolla noin 80 ja lisää tulee koko ajan.

Valitse reitti, saat kaiken mahdollisen tiedon sen varrelta

Käytännössä matkailija tai paikallinen asukas voi valita portaalista esimerkiksi kaikki alueensa pyöräilyreitit. Reitin kuvauksessa on kerrottu reitin perustiedot, kuten pituus, sen vaativuus ja aikasuositus. Lisäksi käyttäjä näkee, mitä matkailupalveluita (esimerkiksi majoitus- ja ruokapalveluita) hänellä on käytössään reitin varrella. Portaalin kautta käyttäjä voi myös ladata reitin kartan itselleen vaikka omaan mobiililaitteeseensa.

– Aktiviteettiportaali kokoaa matkailijan tarpeet yhteen paikkaan. Välillä matkailija haluaa katsoa reittitietoja netistä, välillä mobiililaitteesta ja tai painetusta kartasta. Nämä kaikki saa käyttöönsä aktiviteettiportaalin kautta, Räsänen kertoo.

Räsäsen mukaan aktiviteettiportaali kertoo maailmanlaajuisesta trendistä eli aktiviteetti- ja luontomatkailun kasvusta.

– Matkailijat haluavat mennä nykyisin tavanomaisten matkakohteiden ulkopuolelle ja kokea aitoa elämää. Juuri siitä lähimatkailussa on kyse. Uskon, että tulevaisuudessa ihmiset tekevät lähialueillaan yhä enemmän aktiivisia lyhytlomia ja pidempiäkin. Miksi lähteä Lappiin vaeltamaan ja melomaan kuin voi tehdä sen lähempänäkin? Moni ei vain tiedä kaikista lähimatkailumahdollisuuksista, joten olemme nyt kartoittaneet niitä yhteen paikkaan.

Mobiilin käyttö matkailussa kasvaa

Toiseksi maailmanlaajuiseksi trendiksi Räsänen nostaa mobiilin käytön. Mobiilisovellusten käyttö on kasvanut räjähdysmäisesti ja samoin sen käyttö on lisääntynyt matkailussa. Ihmiset käyttävät mobiilia matkavarausten tekoon, kohteessa kohdetietojen tarkistamiseen, vinkkien hakemiseen sekä navigointiin.

– Sen takia teimme erillisen mobiilioppaan, jossa on sama sisältö kuin aktiviteettiportaalissa, mutta näppärämmässä muodossa mobiilinkäyttäjiä ajatellen, Räsänen kertoo.

Aktiviteettiportaali on Outdoors Finland Etelä -hankkeen työn tulosta. Hanke keskittyy aktiviteettireitistöjen ja niihin liittyvän osaamisen sekä yhteistyön kehittämiseen. Hankkeen toimialueena on Etelä-Karjala, Päijät-Häme, Häme, Kymenlaakso ja Uusimaa. Hanketta rahoitetaan Manner-Suomen maaseudun kehittämisrahastosta.

– Hankkeen päämääränä on kehittää pyöräily- ja erityisesti retkipyöräily-, vaellus- ja melontareittejä, niiden laatua ja saavutettavuutta sekä kotimaisille että ulkomaisille omatoimisille matkailijoille ja elinkeinoelämälle, Räsänen kertoo.

Aktiviteettiportaali julkaistaan nyt suomeksi, mutta tulossa ovat myös kieliversiot myös englanniksi ja venäjäksi.

Lisätietoja

Lahden ammattikorkeakoulu, Outdoors Finland Etelä -hanke
projektipäällikkö Pirjo Räsänen, puh. 044 708 1242 88 1978 tai pirjo.rasanen@lamk.fi

www.outdoorsfinland.fi (sivusto avautuu 8.3.)

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs