Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Suomeen ensimmäinen luonnontuotealan puhemies

Maa- ja metsätalousministeriö

Suomeen ensimmäinen luonnontuotealan puhemies

Tiedote.
Julkaistu: 24.09.2014 klo 09:15
Julkaisija: Maa- ja metsätalousministeriö

Maatalous- ja metsätieteiden maisteri Anne Ristioja on valittu valtakunnallisen luonnontuotealan päätoimisen toimialapäällikön tehtävään ajalle 1.11.2014–30.10.2016. Tehtävä sijoittuu Lapin ELY-keskukseen.

Ristioja toimii tällä hetkellä Lapin ELY-keskuksen maaseutu ja energia -yksikön vs. päällikkönä. Ristioja on osallistunut aktiivisesti luonnontuotealan valtakunnalliseen kehittämiseen. Hänellä on monipuolinen työkokemus alan kehittämistoiminnasta sekä yritysten että muiden kehittäjien kanssa.

Luonnontuotealan toimialapäällikkönä Ristioja tulee toimimaan alan valtakunnallisena asiantuntijana. Hän kartoittaa, seuraa ja analysoi aktiivisesti alan yritystoiminnan kehitystä sekä julkaisee yhteistyössä vuosittain alaan keskittyvän toimialaraportin ja kehitysnäkymiä. Lisäksi hän muodostaa aktiivisesti toimivan asiantuntijaverkoston ja esittää näkemyksiä julkisen rahoituksen suuntaamiseen.

– Nyt on hyvä jatkaa Suomen maabrändityöryhmän pohjustamaa polkua – luoda Suomelle uutta menestystä puhtaasta luonnosta ja sen antimista: sienistä, marjoista ja villiyrteistä! Luonnontuoteala on osa biotaloutta ja siksi on tärkeää, että alaa kehitetään osana valtakunnallista biotalousstrategiaa, Ristioja kertoo.

Toimialapäällikön saaminen luonnontuotealalle on ollut maa- ja metsätalousministeriön ja työ- ja elinkeinoministeriön yhteishanke. Määrärahan luonnontuotealan toimialapäällikön palkkaamiseen on myöntänyt maa- ja metsätalousministeriö.


Lisätietoja:
toimialapäällikkö Anne Ristioja, Lapin ELY-keskus, p. 0295 037 118
neuvotteleva virkamies Anna-Leena Miettinen, maa- ja metsätalousministeriö, p. 0400 330812
kehittämispäällikkö Esa Tikkanen, työ- ja elinkeinoministeriö, p. 0500 405 459
 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs