Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Suomalaisen luonnon monimuotoisuuden köyhtyminen jatkuu

Suomen luonnonsuojeluliitto

Suomalaisen luonnon monimuotoisuuden köyhtyminen jatkuu

Tiedote.
Julkaistu: 12.05.2014 klo 13:57
Julkaisija: Suomen luonnonsuojeluliitto

Tuoreen selvityksen mukaan luonnon köyhtyminen jatkuu Suomessa. Suomen luonnonsuojeluliitto toivoo lisää rahoja luonnonsuojeluun hallitukselta ja uusilta Euroopan parlamentin jäseniltä. 

Suomen luonnon tila on tutkittu ja raportoitu YK:lle. Ympäristöministeriö tiedotti asiasta viime viikolla. Luonnonsuojeluliitto muistuttaa, että raportointi ei ratkaise rahoitusongelmaa. Suomen hallitus veti rahoja kehysriihessä pois Suomen luonnon monimuotoisuuden suojelulta. 

"Suurimmat ongelmat ovat yhä maa- ja metsätaloudessa", sanoo Luonnonsuojeluliiton erityisasiantuntija Tapani Veistola. "Tilanne uhkaa vain pahentua luonnonsuojelurahojen leikkausten takia."

Maatalouden ympäristörahoja on päätetty vähentää yhteensä yli 400 miljoonalla eurolla vuosina 2014-2020. Nämä leikkaukset uhkaavat vesiluontoa ja uhanalaisia perinnemaisemia. Hallitus leikkasi kevään kehyspäätöksessä myös Etelä-Suomen metsien suojeluohjelma METSOn rahoja.

"Rahaa pitäisi kuitenkin lisätä myös valmisteilla olevan soidensuojelun täydennysohjelman toteuttamiseksi", Veistola sanoo.

Suomi on sitoutunut pysäyttämään luonnon köyhtymisen vuoteen 2020 mennessä. "Uhanalaisia lajeja ja luontotyyppejä ei voi pelastaa, ellei luonnonsuojeluun saada lisää rahaa valtion lisäbudjetista. Toukokuussa valittavilla uusilla Euroopan parlamentin jäsenillä on mahdollisuudet vaikuttaa tuleviin EU-rahoihin."

Lisätietoja:

- erityisasiantuntija Tapani Veistola, puhelin 0400 615 530, tapani.veistola@sll.fi

- YM:n tiedote 

 

Suomen luonnonsuojeluliitto on maan suurin ympäristönsuojelun kansalaisjärjestö.
---
Laura Rantanen, tiedottaja
Suomen luonnonsuojeluliitto
etunimi.sukunimi@sll.fi, www.sll.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs