Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Sulkava varoitti luontovihamielisyydestä vaaleissa

Suomen luonnonsuojeluliitto

Sulkava varoitti luontovihamielisyydestä vaaleissa

Tiedote.
Julkaistu: 22.11.2014 klo 17:21
Julkaisija: Suomen luonnonsuojeluliitto

Suomen luonnonsuojeluliiton valtuusto kokoontuu Suomenlinnassa 22.-23.11. Hallituksen puheenjohtaja Risto Sulkava kertoi avauspuheenvuorossaan, että kevään eduskuntavaaleista on tulossa luonnon kannalta merkittävät.

- Kevään eduskuntavaaleissa ratkeaa ehkä huomaamatta, kuinka vihamielinen tai luontoa kunnioittava eduskunta maahamme saadaan. Mediaa vastuutan siinä, että he esittävät ehdokkaille kysymyksiä näiden luontokannoista, hän sanoi.

- Jos äänestäjä ei tiedä ehdokkaan ympäristökantoja, niin hän ei voi äänestää luontomyönteisyyden perusteella, vaikka se olisi äänestäjälle kuinka tärkeää.

Sulkava huomautti, että Ruotsi tekee tällä hetkellä isoja investointeja luonnonsuojeluun ja esimerkiksi metsien suojelua lisätään voimakkaasti. Samalla hän kommentoi Suomen ympäristöhallinnon purkua.

- Nuorin hallinnonala, ympäristöhallinto, ei ole Suomessa paisunut, eikä ympäristöpuolella ole juurikaan turhia normeja. Normeja löytyy purettavaksi ihan muilta hallinnonaloilta, Sulkava viittasi viime aikoina kiivaana käyneeseen säädöskeskusteluun.

- Luonnon suojelemiseksi tehtyjä lakeja tarvitaan, koska ilman toimivaa luontoa ei ole toimivaa taloutta tai hyvinvointia millään muullakaan alalla, Sulkava muistutti.

Luonnonsuojeluliiton valtuusto päättää viikonloppuna myös liiton toiminnan suunnasta ja eduskuntavaalitavoitteista.

Suomen luonnonsuojeluliitto on maan suurin ympäristönsuojelun kansalaisjärjestö. Sen toiminta on kaikille avointa. Liitolla on noin 170 paikallisyhdistystä ja 15 piiriä. Liittovaltuustoon kuuluu puheenjohtajan lisäksi 25 varsinaista jäsentä sekä 37 varajäsentä. Luonnonsuojeluliitto on puoluepoliittisesti sitoutumaton.

Lisätietoja:

Hallituksen puheenjohtaja Risto Sulkavan alustus on saatavilla pyydettäessä: tiedotus@sll.fi.

Risto Sulkava: 050 560 2113

Suomen luonnonsuojeluliitto on maan suurin ympäristönsuojelun kansalaisjärjestö.
---
Laura Rantanen, tiedottaja
Suomen luonnonsuojeluliitto
etunimi.sukunimi@sll.fi, www.sll.fi

+ 358 400 415042

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs