Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Sukeltajat puhdistamaan rojuja merenpohjasta osana taidetapahtumaa

Maaseudun Sivistysliitto

Sukeltajat puhdistamaan rojuja merenpohjasta osana taidetapahtumaa

Tiedote.
Julkaistu: 01.07.2016 klo 14:00
Julkaisija: Maaseudun Sivistysliitto

Rauman Laitesukeltajat puhdistavat Reksaaren uimarannan aluetta maanantaina 4.7. osana Kalanmaha-ympäristötaidetapahtumaa

Kartun vierasvenelaituri on suosittu uimapaikka monelle raumalaiselle. Vuosien varrella merenpohjaan on päätynyt roskaa ja metalliromua, mikä nyt siivotaan yhdessä kymmenen vapaaehtoisen sukeltajan, Rauman kaupungin ympäristönsuojelun ja Wihertoimen sekä Maaseudun Sivistysliiton yhteisellä tempauksella.

Kaiken takana on taiteilija Maritta Nurmi ja KALANMAHA-ympäristötaidetempaus, joka kesän aikana rohkaisee ihmisiä erilaisiin ekotekoihin rantojen roskaantumisen, vesien likaantumisen ja Itämeren ekologisen tasapainon suojelemiseksi. Rauman Laitesukeltajat ottivat Kalanhama-tiimiin yhteyttä kesäkuussa ja ehdottivat yhteistyötä.

Aikataulu 4.7.

Maanantaina klo 16:30 nousevat sukeltajien veneen köydet Villa Talbo:n luota, Leppäläntie 68. Veneen kyytiin lähtee 10 sukeltajaa, Maritta Nurmen vetämä Kalanmaha-tiimi sekä valokuvaaja Jari Sorjonen. Puhdistusalue: Reksaaren uimarannan vieressä olevan Kartun vierasvenelaiturin vierusta. Toimenpiteen arvioitu kesto: meno 1h, tavaran nosto 2h, paluu 1h.

Pohjasta löytyvä romu lastataan kaupungin satamanhuoltolauttaan, josta sukeltajat kantavat romut edelleen Syvärauman rannassa olevalle roskalavalle noin klo 21. Raumalaisia taiteilijoita on myös kutsuttu Syväraumaan tutkimaan romuja ja ottamaan mielenkiintoisimmat käyttöönsä, kenties myöhempää käyttöään varten.

KALANMAHA-ympäristötaidetapahtuman tuottaa Maaseudun Sivistysliitto. Yhteistyössä ovat mukana taiteilija Maritta Nurmi, Rauman kaupungin ympäristönsuojelu ja Wihertoimi, Rauman taidemuseo sekä RaumArs ry. Teos on osa Rauma Biennale Balticumin ohjelmistoa 2016. Tapahtuman päätukijat ovat Koneen Säätiö sekä Keskitien Tukisäätiö.

Lisätietoa:

Maritta Nurmi, taiteilija, KALANMAHA-tiimin vetäjä 044 9614543  http://www.marittanurmi.com, taiteilijan BLOGI 

Jyrki Nurmi, Rauman Laitesukeltajat ry:n puheenjohtaja 044 5540024 

Helka Ketonen, kulttuurijohtaja, Maaseudun Sivistysliitto 040 3577662 

KALANMAHA Facebookissa

Rauma Biennale Balticum 2016: taiteilijaesittelyt 

Liitetiedostot

*************************************************************************************************

MAASEUDUN SIVISTYSLIITTO - MSL -  tukee ihmisenä kasvua, aktiivista kansalaisyhteiskuntaa ja maaseudun kehittämistä aikuiskasvatuksen ja kulttuuritoiminnan keinoin. www.msl.fi

*************************************************************************************************

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs