Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » SPECTA OSTAA PIETARIN ALUEEN SUURIMMAN PET-PULLOJEN KIERRÄTYSLAITOKSEN

Specta

SPECTA OSTAA PIETARIN ALUEEN SUURIMMAN PET-PULLOJEN KIERRÄTYSLAITOKSEN

Tiedote.
Julkaistu: 21.01.2015 klo 09:46
Julkaisija: Specta

Specta on hankkinut omistukseensa PET-pullojen kierrätystehtaan Pietarin alueella. Tehtaalla on uusi italialainen tuotantokoneisto, ja Spectan suunnitelmana on nostaa kapasiteetti 1000 tonniin per kk. PET-pullo jalostetaan hakkeeksi tehtaalla, ja Specta käyttää sen raaka-aineena omassa PET-pakkausvannetuotannossa Kostroman vannetehtaalla.

Specta on yksi Venäjän suurimmista kierrätetyn PET-pullon jalostajista.

Specta on tätä nykyä yksi Euroopan suurimmista PET-pakkausvanteen valmistajista. Sen päämarkkinat ovat Suomi, muut Pohjoismaat, Baltia, Venäjä, Keski-Eurooppa ja Lähi-Itä.

PET-pakkausvanteen raaka-aine on kierrätetty PET-pullo. Kierrätys on noussut yhteiskunnalliseen keskusteluun viime vuosina Venäjällä. Peräti 40% ihmisistä olisivat valmiita kierrättämään kotitalousjätteittään, jos siihen olisi mahdollisuus. Ympäristön kuormitus ja kaatopaikkojen täyttyminen onkin toiminut katalysaattorina myös lainsäätäjien ja viranomaisten toimenpiteille. Moskovan ja Pietarin alueella kierrätysaste on nyt nousussa.

PET-pullo on arvokas ja monikäyttöinen raaka-aine. Saksalainen pakkausvanteen valmistusteknologia mahdollistaa käyttää kierrätettyä materiaalia 100%:sti vanteen tuotannossa.

“Spectalle on tärkeää turvata raaka-aineen saanti. Me tarvitsemme vuosittain n. 200 miljoonaa PET-pulloa, jotta pystymme valmistamaan 10.000 tonnia PET-pakkausvannetta. Yritysosto parantaa meidän laadun valvontaa jo raaka-aineen valmistusprosessissa, tehostaa toimintaamme, ja nostaa hieman kapasiteettiamme. Asiakkaalle se tarkoittaa lisää varmuutta, ja lisääntyvää hintakilpailukykyä” – perustelee Erik Helin, Specta Groupin toimitusjohtaja.

“Venäjälle kannattaa aina investoida silloin kun on itse siihen valmis. Ei ole oikeaa tai väärää aikaa. On oltava avoin mieli, ja katsottava eteenpäin.

Venäjä lienee tällä hetkellä n. 10 suurin talous maailmassa. Se on monelle suomalaisyritykselle varsin hyvän kokoinen, vaikka talous nyt yskiikin. Vaikka uutiset eivät nyt ole rohkaisevia, niin siellä kuitenkin on ‘valoa enemmän kuin yksi ikkuna näyttää’ . Kenellä on vahva markkina-asema ja laadukas vientituote, niin pärjää hyvin” – toteaa Erik Helin

 

Lisätietoja:

Erik Helin, Toimitusjohtaja, Specta Group

erik.helin@specta.com

+971-55-8451615

+7-985-7662604

Antti Oikarinen, Aluemyyntipäällikkö, Specta Strap Oy

antti.oikarinen@specta.com

+358-44-5495218

Liitetiedostot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs