Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » SC5-tiimi voitti L&T:n Hack the Recycling -hackathon-kilpailun

Lassila & Tikanoja

SC5-tiimi voitti L&T:n Hack the Recycling -hackathon-kilpailun

Tiedote.
Julkaistu: 27.09.2015 klo 17:30
Julkaisija: Lassila & Tikanoja

SC5-tiimi voitti Kimppanouto-konseptillaan Lassila & Tikanojan isännöimän kierrätysteemaisen Hack The Recycling -hackathon-kilpailun. Kilpailu järjestettiin 25.–27.9.2015 Tuusulassa.

Voittajajoukkueen Kimppanouto-konsepti on yhteisöllinen sovellus, johon kuluttajat voivat kerätä tavaroita, joista haluavat päästä eroon ja kun saman naapuruston alueella on riittävästi tavaraa kerättäväksi, L&T noutaa tavarat kierrätykseen.

Kilpailun tuomaristo totesi perusteluissaan, että SC5-tiimin ratkaisussa yhdistyivät asiakastarpeet sekä L&T:n nykyinen liiketoiminta hienolla tavalla, ja se pystytään ottamaan testikäyttöön nopeallakin aikataululla. Lisäksi sovellus hyödyntää hienosti tämänhetken yhteisöllisyystrendiä.

“Tiimien ehdotukset jakaantuivat kahteen kategoriaan, joista toiset olivat selvästi asiakasrajapinnan ratkaisuja ja toiset liiketoiminnan sisäistä tehostamista. Voittajavalinnassa painotimme asiakasratkaisuja, sillä haluamme tuoda asiakkaillemme uusia innovatiivisia kierrätyspalveluita”, sanoo Lassila & Tikanoja Ympäristöpalveluiden toimialajohtaja Petri Salermo.

“Idea Kimppanoutoon lähti ihan oman elämän kautta. Tiimimme jäsenillä lojuu kellareissa mikroja ja muita hankalasti kierrätettäviä tavaroita, joiden vieminen kierrätykseen on työlästä nykysysteemillä. Ratkaisua miettiessämme yhdistelimme useita olemassa olevia digitaalisia sovelluksia ja muovasimme niistä Kimppanoudon”, sanoo Hanna Nissinen SC5-tiimistä.

Sekä voittajajoukkueen että muiden kilpailuun osallistuneiden tiimien ideat käydään kilpailun jälkeen vielä perusteellisesti läpi ja selvitetään niiden liiketoiminnalliset mahdollisuudet. Potentiaalisimpia ideoita ryhdytään kehittämään L&T:n kierrätysliiketoimintaa tukeviksi palveluiksi ja tuotteiksi.

Lassila & Tikanoja jäjesti hackathon-tapahtuman nyt ensimmäistä kertaa. Tapahtumakonseptin on kehittänyt IndustryHack-kehittäjäyhteisö, ja L&T:n Hack the Recycling oli tänä vuonna viides IndustryHack-tapahtuma. Mukana oli 14 tiimiä, jotka 48 tunnin aikana kehittivät digitaalisia kierrätysratkaisuja L&T:n asiakasyritysten tarpeisiin tai tehostamaan L&T:n kierrätysliiketoimintaa.

Lisätietoja:
Ville Simola, digimentalisti, L&T, ville.simola@lassila-tikanoja.fi, puh. 050 385 6217

Lassila & Tikanoja on palveluyritys, joka on muuttamassa kulutusyhteiskuntaa tehokkaaksi kierrätysyhteiskunnaksi. Yhteistyössä asiakkaidemme kanssa pienennämme jätemääriä ja pidennämme kiinteistöjen käyttöikää, ohjaamme materiaalit hyötykäyttöön sekä vähennämme raaka-aineiden ja energian käyttöä. Autamme asiakkaitamme keskittymään omaan ydinliiketoimintaansa ja säästämään ympäristöä. Yhdessä luomme hyvinvointia ja työpaikkoja. L&T toimii Suomessa, Ruotsissa ja Venäjällä. L&T:n liikevaihto vuonna 2014 oli 639,7 miljoonaa euroa ja yhtiö työllistää 8 000 henkilöä. L&T on listattu Nasdaq Helsingissä.

www.lassila-tikanoja.fi
 
Medialle:
 
www.lassila-tikanoja.fi/asioi/media

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs