Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Sammuta sinäkin - Earth Hour 2014

Lahden kaupunki

Sammuta sinäkin - Earth Hour 2014

Tiedote.
Julkaistu: 21.03.2014 klo 15:13
Julkaisija: Lahden kaupunki

Maailman suurin ilmastotapahtuma, WWF:n organisoima Earth Hour, järjestetään tänä vuonna lauantaina 29.3.2014 kello 20.30–21.30. Sen aikana valot sammutetaan tunnin ajaksi ilmaston puolesta. Tämän symbolisen eleen avulla jokainen voi ilmaista huolensa ympäristön tilasta ja ilmastokriisistä päättäjille.

Earth Houriin osallistuu vuosittain satoja miljoonia ihmisiä ympäri maailman. Tapahtumaan ottaa osaa myös lukuisia kaupunkeja ja organisaatioita. Tänä vuonna Earth Hour keskittyy erityisesti arktisen alueen tilanteeseen, sillä juuri siellä ilmastonmuutos vaikuttaa voimakkaimmin. Arktiksen lajit, kuten jääkarhu, naali ja mursu, eivät selviydy ilman jäätä ja lunta.

Lahdessa Earth Hour näkyy jälleen tunnettujen maamerkkien pimentymisenä. Valot sammuvat tunnin ajaksi ainakin kaupungintalosta, radiomastoista lentoturvallisuusvaloja lukuun ottamatta, Lahti Energian valomainoksesta, Lahden seurakuntayhtymän kirkoista, Sibeliustalosta sekä kauppakeskus Triosta. Lisäksi lukuisat yksityiset henkilöt ja yhteisöt ovat Earth Hour –hengessä mukana.

Koulut ovat saaneet WWF:ltä Earth Hour –julisteita, joissa on vinkkejä teemaviikolle. Earth Hour –sivustolla http://wwf.fi/earthhour/ on myös vinkkejä eri oppiaineisiin. Lahdessa koulujen ympäristöraadit ovat käsitelleet asiaa ja kouluissa on erilaisia tapahtumia aiheeseen liittyen. Kauppakeskus Trion vitriiniin kootaan edeltävälle viikolle Earth Hour -näyttely, jossa on mukana oppilaiden tekemiä kuvitustöitä.

Lisätietoja: Lahden seudun ympäristöpalvelut, Ympäristöneuvonta p. 044 416 2762,, email ymparisto@lahti.fi,  www.lahti.fi

Lahden seudun ympäristöpalvelu

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva yli 100 000 asukkaan kasvukeskus. Metropolialueella sijaitsevassa Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs