Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » SAMKin toinen Green Care -hanke keskittyy liiketoiminnan synnyttämiseen Satakunnassa

Satakunnan ammattikorkeakoulu

SAMKin toinen Green Care -hanke keskittyy liiketoiminnan synnyttämiseen Satakunnassa

Tiedote.
Julkaistu: 27.11.2015 klo 10:49
Julkaisija: Satakunnan ammattikorkeakoulu

Satakunnan ammattikorkeakoulu on saanut jatkoa edelliselle Green Care -hankkeelle (Green Care -esiselvitys- ja tiedonvälityshanke 2013-2014). Jatkohanke keskittyy tiedonvälitykseen ja uuden Green Care -liiketoiminnan synnyttämiseen. 

Tavoitteena on aktivoida yrittäjiä hyödyntämään Green Care -toimintaa liiketoiminnan kehittämisessä, tukea yrittäjien verkostoyhteistyötä ja yritysryhmähankkeiden hakuja. Hankkeessa kootaan yhteen Satakunnan Green Care -toimijat ja tehdään tiivistä yhteistyötä maakunnan kehittäjätahojen kanssa. Yhteistyö on monipuolista myös valtakunnallisten Green Care -koordinointihankkeen ja Green Care -koulutushankkeen kanssa.  

Tulossa on tiedotusseminaareja, opintomatkoja, infoja, uutiskirjeitä ja julkaisuja. SAMKin opiskelijat tekevät hankkeeseen liittyen useita opinnäytetöitä ja projekteja. Kaiken tiedottamisen tavoitteena on edistää liiketoiminnan syntymistä ja kehittämistä Green Care -toiminnan ympärille.

Green Care – hyvinvointia luonnosta

Green Care kokoaa yhteen erilaisia tavoitteellisia, ammatillisia ja vastuullisia luontolähtöisiä menetelmiä, joiden tavoitteena on lisätä ihmisten terveyttä ja hyvinvointia.  Toimintaympäristöinä voivat olla mm. luonto- tai maaseutuympäristöt, kaupunkipuistot tai puutarhat. Myös sisätiloja tai kuvia voidaan hyödyntää esimerkiksi vanhustyössä. Green Care -toimintaa kehitetään Suomessa erityisesti sosiaali- ja terveysalalla sekä osana hyvinvointimatkailua ja erilaisia vapaa-ajan hyvinvointipalveluja. Kehitystyö on ollut viime vuosina vilkasta ja toiminnan mahdollisuudet kiinnostavat sekä yrittäjiä, palveluntuottajia että asiakkaita. Green Care -toimintaan liittyvät kriteerit määritellään palvelukohtaisesti, eikä kaikki luontolähtöinen toiminta ole Green Carea. Luonnon hyvinvointivaikutuksista on olemassa runsaasti tutkimustietoa, jota voi hyödyntää palveluiden kehittämisessä. 

Hanketta rahoittaa Satakunnan ELY-keskus (Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma 2014-2020) ja sen kesto on 1.11.2015-28.2.2018 ja toiminta-alue Satakunta. 

Lisätietoja

Projektipäällikkö Jaana Ruoho
jaana.ruoho(a)samk.fi
p. 044 710 3825

 

 

Satakunnan ammattikorkeakoulu (SAMK) on noin 6000 opiskelijan ja 400 asiantuntijan monialainen, kansainvälisesti suuntautunut korkeakoulu. Kampukset ovat Porissa, Raumalla, Huittisissa ja Kankaanpäässä. SAMKissa voi suorittaa AMK-tutkintoja ja ylempiä AMK-tutkintoja kuudella eri osaamisalueella: hyvinvointi, terveys, palveluliiketoiminta, logistiikka ja meriteknologia, energia ja rakentaminen sekä informaatioteknologia.

Tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminta kuuluu olennaisena osana kaikkiin tutkintoihin. Tulevaisuuden energiaratkaisut, terveys- ja hyvinvointiosaaminen, innovatiiviset palvelut, meriosaaminen sekä korkeakouluyrittäjyys ovat painopistealueita.

Kuvia SAMKista (vapaa käyttöoikeus). Kotisivut samk.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs