Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Sähkökatkot, sähköautot ja verkonrakennus puhuttavat Tampereella 30.–31.1.2013

Tampereen Messut

Sähkökatkot, sähköautot ja verkonrakennus puhuttavat Tampereella 30.–31.1.2013

Tiedote.
Julkaistu: 30.01.2013 klo 14:07
Julkaisija: Tampereen Messut

VERKOSTO-MESSUILLA ON LÄHES 140 NÄYTTEILLEASETTAJAA

Verkkoliiketoiminnan ammattilaisille suunnattu kaksipäiväinen Verkosto 2013 -tapahtuma alkoi keskiviikkona 30.1. Tampereella suurempana kuin koskaan aiemmin. Sähköverkot- ja Tietoverkot-messuilla on yhteensä 138 näytteilleasettajaa ja noin 4800 näyttelyneliötä. Ajankohtaisina aiheina messuilla nostetaan esille etenkin sähköautot ja niiden latausverkosto, sähkökatkot ja sähkön toimitusvarmuuden parantaminen sekä verkonrakentamiseen liittyvät uudet ratkaisut ja näkymät. Molempina messupäivinä on luvassa useita seminaareja, tietoiskuja ja työnäytöksiä.

– Verkosto 2013 on näyttävä kokonaisuus, joka on sähkönsiirto- ja jakeluverkkoalan sekä televiestintäverkkoalan päämessutapahtuma tänä vuonna. Keskeisiä teemoja ovat pientuottajat osana sähkö- ja energiaverkkoa, myrskytuhoihin varautuminen, valokaapeli- ja tiedonsiirtoverkot sekä sähköautojen latausverkosto. Puheenaiheeksi nousevat etenkin sähkön toimitusvarmuus ja sen parantamiseksi tehtävät investoinnit. On ilo huomata, että yritykset ovat panostaneet messuosallistumiseen, sillä osastot ovat nyt erityisen isoja ja näyttäviä design-osastoja. Usealla osastolla pääsee tutustumaan alan uutuuksiin ja esimerkiksi sähköautoihin. Lisäksi konkreettista verkonrakentamista esitellään nyt aiempaa laajemmin, kertoo projektipäällikkö Raimo Pylvänäinen Tampereen Messut Oy:stä.


Energiateollisuuden seminaarissa pohditaan toimenpiteitä sähkökatkojen vähentämiseksi

Energiateollisuus ry järjestää keskiviikkona 30.1. klo 13–16 Sähkökatkot historiaan -seminaarin, jossa pohditaan keinoja ja uusia ratkaisuja laajojen sähkökatkojen vähentämiseksi sekä sähkön toimitusvarmuuden parantamiseksi. Seminaarissa nostetaan esille investointien merkittävä kasvu, toimenpiteiden kustannukset, uusiutuviin energialähteisiin perustuvan sähkön tuotanto, palveluntuottajien resurssit, ilmastonmuutoksen torjunta, energiatehokkuuden lisääminen sekä tulevaisuuden älyverkot. Sähkökatkot historiaan -seminaarin ohjelma: www.verkostomessut.fi (Ohjelma).

Tiedotustilaisuuden puheenvuorot Sähkökatkot historiaan -seminaarin osalta:
- hallitusneuvos Arto Rajala työ- ja elinkeinoministeriö: ”Milloin laajat sähkökatkot ovat historiaa?”
- professori Jarmo Partanen, Lappeenrannan teknillinen yliopisto: ”Säävarma sähkönjakeluverkko – paljonko toimenpiteet maksavat?”
- johtava asiantuntija Pertti Lindberg, Energiateollisuus: ”Sähköverkot ja palveluntuottajat - riittävätkö resurssit?”
(Energiateollisuus ry:n tiedote: Kannustava verkkotoiminnan regulaatio ja tasapainoiset palvelumarkkinat vievät sähkökatkot historiaan)
- ryhmäpäällikkö Simo Nurmi, Energiamarkkinavirasto: ”Miten viranomaiset kannustavat verkonhaltijoita uudistuksiin?”


Verkkopäivillä keskustellaan verkonrakentamisen haasteista ja uusista ratkaisuista

Finnet-liitto ry:n toteuttamat kaksipäiväiset Verkkopäivät keskittyvät verkonrakentamisen haasteisiin ja tulevaisuuden ratkaisuihin. Keskiviikkona 30.1. klo 9.00–16.30 kuullaan muun muassa Viestintäviraston ajankohtaisista asioista, turvallisista yhteyksistä, Virve:n ja erillisverkkojen toimintaympäristöstä, kyberturvallisuudesta, LTE-verkoista sekä internetin kehityksestä. Torstaina 31.1. klo 9.00–15.30 seminaarissa on luvassa tietoa verkonrakennuksen uusista tekijöistä ja näkemyksistä sekä kaapeli- ja radioverkon näköaloista ja haasteista. Verkkopäivien ohjelma: www.verkostomessut.fi (Ohjelma).

Tiedotustilaisuuden puheenvuoro Verkkopäivien osalta:
- toimitusjohtaja Jarmo Matilainen, Finnet-liitto ry: ”Internet of Things / Tulevaisuuden laitteiden verkko (IoT) vaatii verkkojen yhteispeliä”


Sähköautojen määrän kasvu edellyttää kunnon latausverkostoa – sähköautoja esillä messuilla

Poliittiset linjaukset ohjaavat vähäpäästöisten teknologioiden käyttöön enenevässä määrin myös Suomessa. EU on julkaissut direktiiviluonnoksen, joka velvoittaa jäsenvaltioita rakentamaan sähköautojen latauspisteitä v. 2020 mennessä. Sähköajoneuvojen yleistyminen edellyttää kuitenkin monipuolista latausverkostoa. Sähköautot ja niiden latausverkosto ovat tämänvuotisten messujen ajankohtaisimpia aiheita. Messuvieraat voivat myös tutustua sähköautoihin messualueella.

Tiedotustilaisuuden puheenvuoro sähköautoihin liittyen:
- projektijohtaja Juha Stenberg, Sähköautojen latausoperaattori, Eera Oy: ”Sähköautojen latausverkosto on edellytys sähköautoille Suomessa”


Messuilla on luvassa työnäytöksiä ja uusien tuotteiden ensiesittelyjä
 
Messuilla järjestetään molempina päivinä klo 10.30 ja 13.00 verkonrakentamisnäytökset, joiden aiheina ovat 20 kV:n pylvään vaihto jännitetyönä sekä PAS-johdon jännitetyöliitokset. Esillä on myös vaihtoehto kyllästetylle puupylväälle eli komposiittipylväs. ELTEL Networks Oy, Ensto Oy ja JT-Millenium toteuttavat näytökset yhteistyössä. Suomen 3M Oy:n osastolla A 131 toteutetaan Valokuidun mekaaninen liittyminen -asennusesityksiä sekä keskiviikkona että torstaina klo 9.30–11.00 ja 13–16. Lisätietoa messualueella ja osastoilla tapahtuvasta ohjelmasta: www.verkostomessut.fi (Ohjelma).

Verkosto 2013 tarjoaa näytteilleasettajille erinomaisen paikan esitellä alan uutuuksia. Sähköauton nopeaan ja keskinopeaan lataukseen sekä julkisille että yksityisille pysäköintialueille ratkaisut tarjoavan Ensto Chago -tuoteperheen ensiesiintyminen Suomessa on Verkosto-messuilla. Muista uutuustuotteista mainittakoon Suomen ensiesittelyssä oleva uutuusauto Volkswagen Crafter 4MOTION, joka soveltuu esimerkiksi voimaverkkojen kunnossapitoyhtiöille, koneyrittäjille, rakennusyhtiöille sekä teiden kunnossapitoyhtiöille.
Lisätietoa messujen uutuustuotteista: www.verkostomessut.fi (Uutuudet).


Tietoiskut tarjoavat alan ammattilaisille tuoretta tietoa  

Messujen tietoiskualueella pidetään 24 tietoiskua. Aiheita ovat muun muassa Valokuituasentajan työkalupakki, Tulevaisuuden sähköverkot: uuden sukupolven suojareleet, Resurssienhallinnalla tehoja kenttätyöhön, Uusia tuotteita, suosituksia ja mahdollisuuksia maakaapeloinnissa, Konesalin uudet haasteet; 40 ja 100 Gigabitin tiedonsiirtonopeudet, Tehomuuntajien kunnonhallinnan uudet menetelmät, Tulevaisuuden sähköverkot: keskijännitetekniikka, Verkkotietojen uudet käyttömahdollisuudet, Etäluettavat sähkömittarit: toimintavarmuus PLC- ja radiokommunikaatiossa, Kaapelointi tehokkaasti, Älykäs konesali ja Optinen kaapelointi kerrostaloissa. Lisäksi tietoiskuja pidetään aiheista Jännitteenkoetin povitaskussa, DAS ratkaisut (Distributed Antenna Systems), Maakaapelit säävarmaan verkkoon sekä kamera- ja kulunvalvonnan uusia mahdollisuuksia ja referenssejä valoittava Tiedätkö mitä sähköasemalla tapahtuu?. Lisätietoa ohjelmasta: www.verkostomessut.fi (Ohjelma).

Verkosto 2013 esittelee sähkö-, tele- ja tietoverkkoihin, verkkotuotteisiin ja -palveluihin, sähköautoinfraan, tie- ja katuvalaistukseen sekä liikenteen informaatiojärjestelmiin liittyviä tuotteita ja palveluita. Tampereen Messut Oy toteuttaa Verkosto-tapahtuman yhteistyössä Energiateollisuus ry:n, Adato Energia Oy:n ja Finnet-liitto ry:n kanssa. Edellisen kerran tapahtuma järjestettiin vuonna 2011, jolloin messut houkuttelivat Tampereelle 4420 messuvierasta. Verkkoliiketoiminnan ammattilaisille suunnattuja Verkosto-messuja on pidetty Tampereella vuodesta 1992 lähtien.


MEDIAMATERIAALIT:
Tapahtuman mediasivuilla osoitteessa www.verkostomessut.fi (Medialle) on median akkreditoitumislomakkeen ja tiedotustilaisuuden esitysten lisäksi linkit messujärjestäjän sekä näytteilleasettajien lehdistötiedotteisiin, uutuustuotteisiin, kuvapankkiin ja logoihin.

Kuvia Verkosto 2013 -messuilta lisätään kuvapankkiin ke 30.1. iltapäivän aikana. Kuvat: Kirsi Kontio.

Tampereen Messujen TähtiUutiset-verkkolehdessä on Eltel Networks Oy:n markkinointipäällikön Raija Fastin haastattelu ”Innovatiiviset toimintatavat vievät kehitystä eteenpäin”. www.tahtiuutiset.fi


LISÄTIEDOT: www.verkostomessut.fi

Tampereen Messut Oy, www.tampereenmessut.fi
Raimo Pylvänäinen, projektipäällikkö, p. 0400 671 923, raimo.pylvanainen(a)tampereenmessut.fi
Tanja Järvensivu, viestintäpäällikkö, p. 050 536 8133, tanja.jarvensivu(a)tampereenmessut.fi
Meri Mattila, viestintäassistentti, p. 0400 914 877, meri.mattila(a)tampereenmessut.fi

Liitetiedostot

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs