Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Saariston kuningaskunta hioo aarteitaan

Turun ammattikorkeakoulu

Saariston kuningaskunta hioo aarteitaan

Tiedote.
Julkaistu: 20.05.2013 klo 10:19
Julkaisija: Turun ammattikorkeakoulu

Tiedote                                                     

Hankkeesta myötätuulta Kustavin matkailuun

Saariston kuningaskunta hioo aarteitaan

Kustavin matkailun perusedellytykset ovat erinomaiset. Yli 2000 saarta ja luotoa takaavat saaristomaiseman aidoimmillaan. Laivanvarustajiin, postisoudun talonpoikiin, kalastajiin ja kulttuuripersoonallisuuksiin nojaava perintö heijastuu niin Kustavin tapahtumiin kuin kädentaitajien tuotantoon. Matkalla Kustavissa -hanke vauhdittaa Kustavin matkailua keskittymällä Kustavin brändin rakentamiseen, palvelutarjonnan kehittämiseen, vastuullisen liiketoiminnan vahvistamiseen sekä tarjonnan löydettävyyden parantamiseen.

Kustavin matkailukesä käynnistyy toden teolla toukokuun kolmannella viikolla. Silloin järjestetään Ruokaa ja Kädentaitoja -messut sekä julkaistaan Kustavin matkailutoimijoiden yhteiset nettisivut. Sivusto heijastaa Kustavin uutta markkinointi-ilmettä. Kuningas Kustaa III antoi nimensä Kustaville ja kuninkaallinen syntyperä näkyykin uuden logon kruunussa. Tarinat myrskyjä uhmanneista postisoutajista, valtamerten purjehtijoista sekä pirtun salakuljettajista maustavat nettisivuja, joilta matkailija löytää vinkit niin majoitukseen, ruokailuun, ostoksiin kuin aktiviteetteihinkin. Myös Facebook, Google Maps ja YouTube valjastetaan kertomaan Kustavin tarjonnasta.

Ruokaa ja Kädentaitoja -messut kesän avaustapahtuma

Kustavin ruoka- ja ravintolapalvelut nojaavat herkulliseen lähiruokaan. Ahven päätyy kalastajalta ravintolan pannulle, rantalaitumen pihvikarja grilliin, perinnereseptillä syntyy saaristolaisleipä ja Volter Kilven Alastalon salin parkkipidot eletään uudelleen kirjailijan nimikkotapahtumassa heinäkuussa. Esimakua kesästä tarjoavat 24.–25.5. Lootholmassa järjestettävät Ruokaa ja Kädentaitoja -messut, joilla lähiseudun ravintolat, ruokatuottajat sekä kädentaitajat esittelevät ja myyvät tuotteitaan.

– Niin lapset kuin aikuisetkin kisaavat ohjelmalavalla kakkumestaruudesta ja raati valitsee Kustavin nimikkoruokatuotteen. Syötävän matkamuiston löytyminen olisi hieno juttu, kertoo projektiassistentti Henna Kuru.

Kotiin ja tuliaisiksi messuilta löytyy myös mm. keramiikkaa, kynttilöitä, neuleita, mollamaijoja ja kodintekstiilejä.

Kalastuksesta luontaishoitoihin

Hankkeen aikana yrittäjät ovat yhteisvoimin työstäneet ryhmille uutta tarjontaa: kalastusryhmiä houkuttelevat kirkkaat vedet ja isot hauet ja TYHY-ryhmät voivat rentoutua luonnon helmassa luontaishoidoista nauttien. Kesäkuun alun yhteinen perehdytyspäivä trimmaa asiakaspalvelijoiden Kustavi-tuntemuksen sesonkia varten.

Lisätiedot:

Projektipäällikkö, matkailupalveluiden lehtori
Telle Tuominen, Hyvinvointipalvelut, 0449074960 tai

Projektiassistentti Henna Kuru, 0505985823

www.ruokaajakadentaitoja.turkuamk.fi/

www.visitkustavi.fi

Turun ammattikorkeakoulu on noin 9500 opiskelijan ja 800 asiantuntijan monialainen koulutusyhteisö. Tarjoamme työelämää palvelevaa koulutusta, tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa sekä organisaatioiden kokonaisvaltaista kehittämistä Varsinais-Suomessa.

Suomen itsenäisyyden juhlarahasto rakentaa huomisen menestyvää Suomea. Ennakoimme yhteiskunnan muutosvoimia ja niiden vaikutuksia suomalaisiin. Etsimme käytännön tekemisellä uusia toimintamalleja ja vauhditamme kestävään hyvinvointiin tähtäävää liiketoimintaa.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs