Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Röyttä uudistui vapaaehtoisten ansiosta

Metsähallitus

Röyttä uudistui vapaaehtoisten ansiosta

Tiedote.
Julkaistu: 01.06.2015 klo 11:18
Julkaisija: Metsähallitus

Iin Röyttä on keskiajalta saakka ollut Perämeren kulkijoille tärkeä saari, niin kalastuksen kuin puutavarakuljetusten tukikohtana. Viime aikoina Metsähallituksen hoidossa olevasta saaresta on kehittynyt suosittu veneilykeskus ja virkistyskäyttökohde.

Nyt Röytässä on aika juhlia uusinta rakennusta: Saareen on valmistunut vapaaehtoisten rakentamana kesäkeittiö, joka vihitään käyttöön 6.6. kello 13 alkaen. Myös median edustajat ovat tervetulleita paikalle. 

Kesäkeittiön avajaisjuhlassa juhlapuheen pitää kansanedustaja Mirja Vehkaperä. Juhlassa on kunniavieraina yhteistyötahoja, kuten Elyn maaseuturahaston aluepäälikkö Tiina Suutari ja Iin kunnanjohtaja Ari Alatossava.

Juhlassa voi tutustua myös vapaaehtoisten rakentamaan leikkikenttään sekä vanhaan juhlatilaan Riemuliiteriin, jonka katto on uusittu. Röytän sataman kenttä on varustettu teräsgrilleillä sekä itse tehdyillä pöytäryhmillä. Saaren on myös pystytetty uudet sähköpylväät ja valaisimet, jotka kestävät pitkälle tulevaisuuteen, ja vanha laiva Röyttä-Roope on saanut uuden maalipinnan. 

Uudistusten takana on Röytän kuusi veneilyseuraa eli Iin Röytän toimijat ry. Yhdistys sai hankerahoituksen Röytän kunnostuksiin kesäkuussa 2013 ja on siitä alkaen toteuttanut lukuisia talkoita, joissa vapaaehtoiset ovat uurastaneet vuodenajoista riippumatta. Suurtalkoot keräsivät töihin jopa 70 henkeä yhtenä päivänä.

Ely-keskuksen myöntämä hankerahoitus mahdollisti hankkeen, jonka hyväksytyt kustannukset ovat yhteensä noin 105 000 euroa, hanketuki tästä yhteensä noin 79 000 euroa.

Viime vuosina Röytässä on Metsähallituksen toimesta kunnostettu muun muassa luontopolkua sekä rakennettu uusi yleisökäymälä. Historiallisen Luotsilan ikkunoiden kunnostuksesta on aloitettu myös neuvottelut OSAO:n kanssa.

Metsähallitus kiittää vapaaehtoisia Röytän toimijoita. Talkoolaiset ovat korvaamaton apu suomalaisen luonnon suojelussa ja virkistyskohteiden ylläpidossa, ja Röytän toimijat ovat väsymättömästi omistautuneet saaren palveluiden kehittämiselle.

 

Lisätietoja: Iin Röytän Toimijat ry, Pia Ukkola puh. 040 53 999 00, www.iinroytantoimijat.fi

Metsähallitus, puistonjohtaja Saara Airaksinen puh. 040 7792680

 

Venekuljetukset kutsuvieraille ja medialle alkavat klo 10 alkaen Iin Praavasta. Ilmoittautumiset Pia Ukkolalle!

Liitetiedostot

Metsähallituksen luontopalvelut järjestää talkoita sekä itse että yhteistyökumppaneidensa kanssa. Vuosittain yli 2500 Suomen upeimman luonnon ystävää, vapaaehtoista tai yhdistystä toimii talkoissamme luonnon hyväksi. Lisätietoja talkooleireistä ja suojelualueiden vapaaehtoismahdollisuuksista:  www.luontoon.fi/vapaaehtoistoiminta

 

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs