Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » RKTL kartoittaa metsäpeuran esiintymisalueita GPS-pantojen avulla

Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos

RKTL kartoittaa metsäpeuran esiintymisalueita GPS-pantojen avulla

Tiedote.
Julkaistu: 23.10.2013 klo 10:39
Julkaisija: Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos

Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos pannoittaa metsäpeuroja loka-joulukuussa metsäpeuraesiintymien reuna-alueilla metsäpeuran levinneisyyden selvittämiseksi. Helikopterin avulla tehtävät pannoitukset pyritään aloittamaan lokakuun lopussa.

Metsäpeuranaaraiden pannoittamista syksyllä kokeillaan nyt ensimmäistä kertaa. Syksyn pannoituksissa on mahdollista saada seurantaan sellaisia yksilöitä, joiden kesälaidunalueet ovat populaatioiden reuna-alueilla. Näiden yksilöiden avulla saadaan tietoa koko populaation levinneisyysalueesta. Talven pannoitusten aikaan metsäpeurat ovat kokoontuneet laumoiksi, eikä reuna-alueille vaeltavia yksilöitä voida tällöin tunnistaa erikseen muusta laumasta. Naaraita pyritään pannoittamaan erityisesti Pyhännän ja Ruunaan alueilta ja mahdollisesti myös Suomenselän ja Kuhmon pääesiintymisalueilta.

Syksyn metsäpeurapannoituksissa vierailee Venäjän Akatemian Karjalan tutkimuskeskuksen tutkijoita, jotka tutustuvat metsäpeurojen pannoittamiseen ja RKTL:n tekemään metsäpeuratutkimukseen. Vierailu liittyy käynnissä olevaan suomalais-venäläiseen Karelia ENPI CBC –yhteistyöhankeeseen, jossa selvitetään muun muassa Venäjän Karjalan metsäpeurojen määrä.
Lisätietoja hankkeesta:
http://www.rktl.fi/riista/hirvielaimet/metsapeura/metsapeurakannan_elvyttaminen_yhteistyo.html

Lisätietoja Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitoksesta:

Tutkija Antti Paasivaara, antti.paasivaara@rktl.fi, puh: 0295 327 753, 040 674 7602

Karelia ENPI CBC -metsäpeurahankkeen projektipäällikkö Jenni Miettunen, jenni.miettunen@rktl.fi, puh. 0295 327 153, 050 4092 153

This project is co-funded by the European Union, the Russian Federation and the Republic of Finland.

Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos on tutkimus- ja asiantuntijaorganisaatio, joka tuottaa luotettavaa ja korkealaatuista tietoa luonnonvaroista päättäjille, elinkeinoille, alan ammattilaisille sekä kansalaisille. Lisätietoa: http://www.rktl.fi/,  s-posti: viestinta@rktl.fi 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs