Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » RKTL ja Karjalan tutkimuskeskus tiivistävät yhteistyötä metsäpeuratutkimuksessa

Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos

RKTL ja Karjalan tutkimuskeskus tiivistävät yhteistyötä metsäpeuratutkimuksessa

Tiedote.
Julkaistu: 08.10.2013 klo 10:43
Julkaisija: Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos

Suomen ja Venäjän metsäpeuratutkijat yhdistävät voimansa ja selvittävät Venäjän Karjalan metsäpeurojen lukumäärän lentolaskennalla. Lisäksi hankkeessa selvitetään ja kerätään tietoa Karjalan metsäpeurojen liikkeistä ja laidunalueista satelliittiseurantapantojen avulla. Kerätyn tiedon perusteella laaditaan yhteinen toimintasuunnitelma Suomen ja Venäjän metsäpeurakantojen turvaamiseksi.

Karjalan metsäpeurojen lentolaskennat tehdään helmi-maaliskuussa 2014. Tätä ennen Karjalan tutkimuskeskuksen tutkijat vierailevat Suomessa tutustumassa RKTL:n tekemään metsäpeuratutkimukseen.

Tutkimushanke, jota Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos johtaa, jatkuu vuoden 2014 loppuun saakka. Muut partnerit hankkeessa ovat Karjalan tutkimuskeskuksen biologian laitos sekä Metsähallituksen Pohjanmaan luontopalvelut. Metsähallitus vastaa hankkeessa tuotettavasta materiaalista, jolla lisätään tietoa metsäpeurasta. Materiaalia hyödynnetään muun muassa Metsähallituksen luontokeskuksissa.

Hanketta rahoittavat EU:n Karelia ENPI CBC -ohjelma, maa- ja metsätalousministeriö sekä partnerit. Hanke toteutetaan tiiviissä yhteistyössä RKTL:n muiden metsäpeurahankkeiden kanssa.

Hankkeesta RKTL:n verkkosivuilla:
http://www.rktl.fi/riista/hirvielaimet/metsapeura/metsapeurakannan_elvyttaminen_yhteistyo.html

Lisätietoja Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitoksesta:

Projektipäällikkö Jenni Miettunen, sähköposti: jenni.miettunen@rktl.fi
Puh: 0295 327 153, 050 4092 153

 

This project is co-funded by the European Union, the Russian Federation and the Republic of Finland.

Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos on tutkimus- ja asiantuntijaorganisaatio, joka tuottaa luotettavaa ja korkealaatuista tietoa luonnonvaroista päättäjille, elinkeinoille, alan ammattilaisille sekä kansalaisille. Lisätietoa: http://www.rktl.fi/,  s-posti: viestinta@rktl.fi 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs